{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca

S
22.11.2013. u 15:39
0
0
Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca
0
Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca
Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) završila je provjeru kandidata za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, zamjenika ministra odbrane i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, saopšteno je danas iz SIPA-e.
Policijski službenici SIPA-eprovjeravali su tačnost informacija koje su Boris Tučić, Miladin Dragičević i Živko Marjanac dostavili u obrascu Centralne izborne komisije (CIK).

"Rezultati izvršenih provjera danas će biti dostavljeni predsjedavajućem Vijeću ministara BiH Vjekoslavu Bevandi“, navodi se u saopštenju, bez detalja o nalazima provjere.

CIK BiH je početkom ove sedmice, nakon izvršenih provjera, izdao potvrdu da Tučić, Dragičević i Marjanac ispunjavaju uslove za imenovanje na dužnost ministra, odnosno zamjenika ministara u Vijećuministra BiH.

SNSD je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi predložio Borisa Tučića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Miladina Dragičevića za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, te Živka Marjanca za zamjenika ministra odbrane BiH.

Prethodno je u Parlamentarnoj skupštini izglasana smjena kadrova SDS-a - Mirka Šarovića, Radmile Mitrović i Mirka Okolića sa ovih pozicija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: