|

Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca

Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca
0
S
SRNA
22.11.2013. u 15:39
0
komentara
0

dijeljenja
Završena provjera za Tučića, Dragičevića i Marjanca
Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) završila je provjeru kandidata za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, zamjenika ministra odbrane i zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, saopšteno je danas iz SIPA-e.
Policijski službenici SIPA-eprovjeravali su tačnost informacija koje su Boris Tučić, Miladin Dragičević i Živko Marjanac dostavili u obrascu Centralne izborne komisije (CIK).

"Rezultati izvršenih provjera danas će biti dostavljeni predsjedavajućem Vijeću ministara BiH Vjekoslavu Bevandi“, navodi se u saopštenju, bez detalja o nalazima provjere.

CIK BiH je početkom ove sedmice, nakon izvršenih provjera, izdao potvrdu da Tučić, Dragičević i Marjanac ispunjavaju uslove za imenovanje na dužnost ministra, odnosno zamjenika ministara u Vijećuministra BiH.

SNSD je predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Vjekoslavu Bevandi predložio Borisa Tučića za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Miladina Dragičevića za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, te Živka Marjanca za zamjenika ministra odbrane BiH.

Prethodno je u Parlamentarnoj skupštini izglasana smjena kadrova SDS-a - Mirka Šarovića, Radmile Mitrović i Mirka Okolića sa ovih pozicija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.