{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Bevanda i Bosić od novog Vijeća ministara BiH žele timski rad

S
23.1.2012. u 13:33
0
15
Bevanda i Bosić od novog Vijeća ministara BiH žele timski rad
0
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda rekao je danas, nakon sastanka sa predsjednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem u Banjoj Luci, kako ga posebno raduje što SDS traži da Vijeće ministara radi kao ekipa, odnosno tim.
Vjekoslav Bevanda u Banjoj Luci (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Vjekoslav Bevanda u Banjoj Luci (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)

Bevanda je nakon sastanka sa liderom SDS-a istakao da je kandidat za ministra vanjske trgovine Mirko Šarović jaka politička figura koja će znatno doprinijeti radu budućeg zajedničkog tima.

On je najavio da će u okviru konsultacija o novom Vijeću ministara BiH sutra biti obavljen razgovor sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata, a da se nakon toga, prema predviđenoj proceduri, očekuje zvanično dostavljanje imena kandidata, nakon čega će Centralna izborna komisija i Agencija za istrage i zaštitu BiH izvršiti provjeru kandidata.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić je nakon sastanka naglasio da od novog Vijeća ministara BiH očekuje pokretanje reformi, kroz koje će biti ukinuto sve ono što ne radi i nema funkciju.

"Očekujemo da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH dobiti podršku, iako postoje političke stranke koje vrše opstrukcije, za koje se nadamo da će biti izolovane", naveo je lider SDS-a.

Bosić je izrazio očekivanje da će buduće Vijeće ministara BiH usvojiti budžet BiH u skladu sa ekonomskim prilikama te da on neće biti veći od prošlogodišnjeg.

Mladen Bosić i Vjekoslav Bevanda (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Mladen Bosić i Vjekoslav Bevanda (Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)

Predsjednik SDS-a Bevandi je danas i zvanično saopštio imena kandidata iz njegove stranke za Vijeće ministara BiH. Tako je Mirko Šarović predložen za ministra vanjske trgovine, Mirko Okolić za zamjenika ministra odbrane i Radmila Mitrović za zamjenicu ministra za izbjeglice i raseljene osobe BiH.

Nakon sastanka u Banjoj Luci, lider SDS-a je izrazio očekivanje da će biti proveden dogovor šest lidera u vezi sa zakonima o popisu i sistemu državne pomoći, kao i da će oni što prije proći parlamentarnu proceduru.

Podsjećamo, u proteklih nekoliko dana Bevanda je obavio konsultacije za sastav Vijeća ministara BiH sa liderima HDZ BiH, HDZ 1990, SDA i SDP BiH, a nakon izvršene provjere, kandidati će obaviti razgovor sa nadležnom komisijom parlamenta BiH, poslije čega će njihova imena biti upućena u parlamentarnu proceduru.

Novoimenovani predsjedavajući Vijeća ministara BiH danas je naglasio kako očekuje da će sav posao biti završen za desetak dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: