{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bešlić od HNK traži da riješi problem prijevoza učenika

F
28.1.2014. u 19:22
1
3
Bešlić od HNK traži da riješi problem prijevoza učenika
1
Bešlić od HNK traži da riješi problem prijevoza učenika
Ljubo Bešlić
Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je danas dopis premijeru Hercegovačko-neretvanskog kantona Denisu Lasiću, predsjedniku Skupštine HNK-a Ramizu Jelovcu, kantonalnom ministru obrazovanja Zlatku Hadžiomeroviću i ministru finansija Samiru Hadžihusejnoviću u kojem od njih traži da riješe pitanje finansiranja prijevoza učenika osnovnih škola u Mostaru.
"Obraćam vam se sa zahtjevom da u skladu sa Zaključkom Skupštine HNK-a od 19.11.2013. godine, pomognete u rješavanju nastalog problema, u skladu s našim dogovorom kako će Kanton platiti troškove prijevoza. Nastava u drugom polugodištu jeza počela, a učenicima osnovnih škola s područja Mostara nije osiguran prijevoz, što za posljedicu ima izostanak dijela učenika s nastave i blokade saobraćajnica", stoji u Bešlićevom dopisu.

Bešlić je podsjetio da Grad Mostar nema Gradsko vijeće, odluku o privremenom finansiranju, ni budžet za ovu godinu te kako ni kao gradonačelnik ne može donijeti odluku o privremenom finansiranju.

"Temeljem navedenog tražimo da izravno izvršite plaćanje usluge prijevoza prijevoznicima i korisnicima (uposlenicima u osnovnim školama). Na taj način omogućit ćete nesmetan nastavak školske godine i normalno obavljanje djelatnosti osnovnog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama na području Grada Mostara. Nadam se da ćete imati razumijevanja za ovaj ozbiljan problem koji ima Grad Mostar, učenici, njihovi roditelji i zaposlenici osnovnih škola te da ćete uvažiti naš zahtjev", stoji u dopisu gradonačelnika Bešlića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: