U zagrljaju vanilije i ljubavi
28

Bela Vida "šokirala" posjetioce u Importanne centru

Klix.ba
Sinoć su posjetioci decembarske izložbe "U zagrljaju vanilije", koja je predstavljena u sarajevskoj Bela Vida galeriji, imali priliku uživati u neobičnom performansu koji je upriličen u holu Importanne Centra.

Euforično i magično vrijeme ususret praznicima tim Bela Vide je iskoristio da svim posjetiocima priredi mali spektakl kojim su najavljena buduća dešavanja u Importanne Centru.

Naime, u saradnji sa Partytime BiH i Sarajevo Drum Orchestra, organizovan je prvi flashmob pjesme i ritma. Flashmob predstavlja neobičnu aktivnost grupe ljudi koja se zatekne na jednom mjestu, 'šokira' ljude i potom se brzo raziđe.

Tako su, umjesto dosadašnjeg zvaničnog dijela otvorenja postavki u Bela Vida galeriji, posjetioci svjedočili desetominutnom performansu u kojem je oko stotinu djece i omladine pjevalo novogodišnje pjesme uz pratnju Sarajevo Drum Orchestra.

Postavkom "U zagrljaju vanilije" stručni tim Bela Vida galerije predstavio je Furninovu, Domaviju, Grantto Design, Senso, Zart, Decora Oru, Philips, Ligne Pure, ISAA kamine, te umjetnicu Jasnu Memić. Sponzor otvorenja bila su Carska vina.

Dizajn i uređenje doma u decembarskoj postavci čiji je naziv "U zagrljaju vanilije" ima za cilj da ukaže na važnost ljubavi, brige, topline i podrške jednih drugima. Ambijent doma koji se predstavlja odaje ušuškanost, bliskost porodice i ljepotu enterijera koja je prvenstveno dekorisana ljubavlju.