Dobrodošlica Njemačkoj
10

Zimzeleni tragovi u Bela Vida galeriji

Klix.ba
Ususret zimi i prepoznatljivim mirisima i bojama 20. novembra sarajevska Bela Vida galerija svečano predstavlja novu izložbu pod nazivom "Zimzeleni tragovi". Izložbu će otvoriti prvi sekretar Ambasade Njemačke u BiH Florian Burkhardt.

Okvir za narednu postavku bile su boje i mirisi četinarske šume. Ova vizuelna ideja prenesena je u ambijent Galerije, kao još jedan korak Bela Vida studija u istraživanju da svaka zamisao u virtuelnom može naći svoje ostvarenje u realnom svijetu.

Raskošan enterijer sa tamnijim nijansama drvenog namještaja, markantnijih linija i nenametljivih detalja krasit će ovomjesečnu postavku. Svjež, prozračan, svijetao enterijer bit će vizuelno i estetski "suprotstavljen" kontrastnim nijansama tamno-zelene i smeđe nijanse.

Trenutna postavka "U poljima vjetrenjača", koja je interpretacija holandskog uređenja enterijera, za sve posjetioce bit će otvorena do 16. novembra 2012. godine, kada će biti premještena u hol Importanne Centra. Klijenti predstavljeni trenutnom postavkom koja je na fotografijama u članku su Inside, Philips, Saplast, JUB, Hazarton, Ligne Pure, Atelje Gata, Oshyosh, Re:Design, Zart, ISAA kamini, Trek, te slikarica Alisa Teletović.