Nova izložba
0

Bela Vida u poljima vjetrenjača

Klix.ba
Stručni tim Bela Vida galerije sinoć je svečano predstavio novu postavku koja nosi naziv "U poljima vjetrenjača".

Prisutnim umjetnicima, arhitektima, dizajnerima, poduzetnicima i ljubiteljima lijepo uređenog enterijera, Bela Vida je predstavila Inside, Philips, Saplast, JUB, Hazarton, Ligne Pure, Atelje Gata, Oshyosh, Re:Design, Zart, ISAA kamine, Trek, te umjetničke slike Alise Teletović.

"Dizajn nove Bela Vida postavke potencira prirodnost, ljepotu i sklad boja jeseni i drveta. U kombinaciji rustičnog i modernog, ponovo nastojimo pomjeriti granice pri postizanju udobnog porodičnog doma, prilagođenog svakoj generaciji. I ova izložba, kao i sve prethodne realizovane u Bela Vida galeriji, nastala je odabirom proizvoda originalnog dizajnerskog rješenja, a dostupnih na bh. tržištu", rekla je Belma Mujezinović-Pribilović, direktorica Bela Vida kompanije, ističući kako je ovaj mjesec posvećen Flamancima.

Kuriozitet ovomjesečne postavke je "Home" linija brenda Oshyosh koja je po prvi put predstavljena u Bela Vida galeriji.

"Riječ je o prezentaciji kolekcije unikatnih, upotrebnih predmeta s tkaninom kao osnovnim materijalom u iskazu, kao i modnog oblikovanja dekorativne tkanine", rekla je Vanja Ciraj, koja je sa Irmom Saje pokrenula modni brand Oshyosh nakon zapaženih uspjeha koje su ostvarile djelujući nekoliko godina kao "Kao Pao Shu".

Po prvi put u Bela Vida galeriji, ali i BiH, izlaže bh. umjetnica Alisa Teletović koja se nedavno vratila iz Australije, gdje je ostvarila izrazito uspješnu karijeru. Njen stil je figurativni ekspresionizam, a slike su inspirisane slobodom, ljubavlju i pravednošću.

Postavka "U poljima vjetrenjača" za posjetioce će biti otvorena mjesec dana, a svi izložbeni eksponati mogu se naručiti uz posebne cijene.

Vezani članci