{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bego Gutić: Alen Gadžo je pokazao da ne može biti na čelu MUP-a

Piše: D. Brkić/Klix.ba
16.5.2015. u 16:56
7
14
Bego Gutić: Alen Gadžo je pokazao da ne može biti na čelu MUP-a
7
Bego Gutić: Alen Gadžo je pokazao da ne može biti na čelu MUP-a
Bego Gutić
Iz Ureda premijera Tuzlanskog kantona izdato je saopštenje u vezi sa, kako je navedeno, neutemeljenim izjavama aktuelnog ministra unutrašnjih poslova Alena Gadže (kadar DF-a op.a), koji je izjavio kako premijer vrši "zaštitu kriminalnog sistema koji godinama drži pod kontrolom institucije TK-a".
Odgovor premijera Gutića ministru Gadži dolazi nakon hapšenja četiri službenika MUP-a TK u akciji Federalne uprave policije. Premijer Gutić navodi kako je Gadžo u obraćanju medijima nedvosmisleno pripisao sebi zasluge drugih institucija.

"Akcija i hapšenje policijskih službenika je rezultat rada Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona koji je trajao duže vrijeme i prije nego je ministar Alen Gadžo stupio na dužnost. Nakon tri mjeseca mandata aktuelne Vlade TK , evidentni su loši rezultati rada Ministarstva unutrašnjih poslova koje ministar pokušava prikriti prisvajajući sebi postignuća drugih institucija i koristeći podobne javne medije za lične obračune sa neistomišljenicima unutar Vlade Tuzlanskog kantona“, navodi se u saopštenju koje potpisuje premijer Bego Gutić.

Iznesene tvrdnje ministra Gadže, prema mišljenju premijera Gutića, prije svega imaju za cilj "kupovinu vremena" i sprečavanje najavljenje rekonstrukcije Vlade TK.

"Ovakvim istupima u medijima i iznošenjem neistina u javnost, ministar Gadžo je pokazao da kulturološki, socijalno, politički niti intelektualno nema kapacitet za obavljanje odgovorne funkcije kao što je ministar unutrašnjih poslova", navodi se u saopštenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: