BiH
0

Bećirović: SDA će za dva mjeseca smijeniti Zvizdića s čela Vijeća ministara BiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef poslaničkog kluba Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Bećirović ističe da je moguće osigurati dovoljno poslaničkih potpisa za pokretanje procedure smjene Vijeća ministara BiH.

Na novinarsko pitanje da li će do toga i doći, odgovorio je: „Vidjećemo“.

Bećirović tvrdi da se Stranka demokratske akcije, čiji je kadar predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić, „u neku ruku“ ponaša u smjeru smjene Zvizdića, ali to nije želio dalje obrazlagati.

„Vidjećete ko će za dva mjeseca biti na čelu Vijeća ministara“, kazao je Bećirović novinarima, a na pitanje misli li pritom na Fahrudina Radončića, odgovara:“To ste vi rekli“.

Bećirović je izjavu medijima dao danas tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH u čijem je dnevnom redu smjena dvojice ministara iz njegove stranke, Demokratske fronte, i na kojoj poslanički klub kojim predsjedava često traži pauze.

Odluku o smjeni DF-ovih ministara Slavka Matanovića, ministra prometa i komunikacija BiH, kao i Emira Suljagića, zamjenika ministra odbrane, predložio je predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić a prihvatio danas Dom naroda Parlamentarne skupštine, a o čemu treba da se danas izjasni i Predstavnički dom.