Komentari (209)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Super ideja Bečireviću da se Parlament posveti konačno slučaju Fate Orlović. Taj slućaj je u biti velika prekretnica u pogledu konačnog početka poštivanja ljudskih prava i začudno je da Parlament BiH nije već ranije uvrstio ovo izuzetno važno pitanje na svoj dnevni red.Zamajavanje nekakvim Izbornim zakonima i Pelješkim mostom su samo odvlačenje pažnje od ovog važnog vitalnog pitanja, isto to su neki pokušali i sa zakonom o PIO i borcima, kao i odlascima mladih vani.
Pred izbor se svako sjeti jadnu nanu Fatu Orlovic.
Mozda tu lezi problem sto nam ne ide ekonomija.Srusiti crkvu i otvoriti kladionicu,a moze i neki pogon biskvita.
SDA se ko bori za vjerska i narodna prava bošnjaka,jest al samo u džamijama se oni bore za bošnje
Муслимани ми смо много дуже од вас овдје...Ви и ваша глупа религија и култура су овдје од продора азијског окупатора и то је чињеница....Босна је увјек била православна земља и увјек ће бити...никад нећете успјети угасити звона православна на овој хришћанској земљи...
Ova izgradnja crkve u tudjem dvoristu na tudjoj zemlji je vrh bezobrazluka. Svi oni koji ne osudjuju ovakav postupak trebaju sebe staviti u ovu situacij, bezobzira o kojoj vjeroispovjesti se radi. Sramota i tacka.
Ta žena je dobila zemlju na crkvenom imanju. I sada se ona našla buniti što grade crkvu na crkvenom zemljištu.
ma vjerski objekti su prioritet .. ye__bo ovu zemlju
Sta tu ima da se "rijesava"? Ilegalno napravljena smrdljiva crkva, srusiti i Fata da dobije milionsku odstetu. Aferim Fato, ziva i zdrava bila.
@zoranzoranovic Zoki, Zorule, samo one koje su napravljene na otetoj zemlji, ali takvih nema
ma ništa od tog nema, jer su Bošnjaci izuzetno glup i naivan narod, ali bez mogućnosti poboljšanja
Bravo Becirovicu ali da bogda.Ja neznam kakvu tu vjeru i boziju pravdu propovjeda ta srbska pravoslavna crkva a da ne govorim o genocidnim vlastima.Isti taj srbijanski zvaljo Kurcic je dobro upoznat sa ovim problemom pa kad bali po medijima o njihovim navodnim problemima sto se bar ovdje ne pokaze na djelu i ne naredi svom redovnom dupeliscu Duduku da taj slucaj mora zavrsiti
A zašto bi neko ispoštovao odluku Ustavnog suda hahah? Pa nema većeg cirkusa od institucije u kvazi državi, odluke koje su na snazi i po 20 godina se ne poštuju. Ako oni sami ne vide šta su uradili i ne premjeste je, neće ni odluka ništa promijeniti.
Dajte vise pustite tu Fatu i tu crkvu,hebali te oni Becicirevicu,dajte se koncentrisite se na otvarnje radnih mjesta,dajte Becirevicu zaustavite masovni egzodus iz Bosne i Hercegovine,zar nevidite das nam je pobjeglo iz drazve u zadnje dvi-tri godine 100-hiljada mladih ljudi,i jos toliko starijih stanovnika ove nase drzave, a ti jos o njekoj babetini Fati i tim crkvama vodis politiku,radna nam mjesta dajete mamunje jedan.
@GmazzZ ,Nick ti je opravdan,jer kako drukcije opisati tvoj komentar,nego majmunski,hebalete crkve i dzamije i manstiri....imaju ustanove koje se taj problem trebaju rjesavti,a ne neki ministri iz vlade,njihov je zadatak,da se brinu o svom stanovnistvu,da se izgradjuju nova radna mjesta,a ne danam narod bjezi u ogromnim kolonama prema zapadu,a u dusi mrze taj zapad,zasto ne bjeze prema istoku,gdjesu dzamije turska,iran,afganistan.
SDP ce da rijesi hahahhahahahhahahhahhahah
@Zilot Klix ti je pojeo pitanje pa mogu samo nagadjati gdje si me pitao no da, Nevesinje ima vise dzamija mojom slobodnom procjenom nekih 5 ili 6 no nijedna nije u mom dvoristu.
@Zilot To je tacno no mi smo danas kulturniji i bolji ljudi no sto su Turci bili u 16. vijeku ili 17. vijeku. Ni ja ne bih podrzao rusenje crkve no neka je izmjeste, pravo privatne svojine je temelj svakog funkcionalnog ekonomskog i pravnog sistema.
A zašto bi neko ispoštovao odluku Ustavnog suda hahah? Pa nema većeg cirkusa od institucije u kvazi državi, odluke koje su na snazi i po 20 godina se ne poštuju. Ako oni sami ne vide šta su uradili i ne premjeste je, neće ni odluka ništa promijeniti.
Sta pravoslavna crkva misli o ovome? Oni se bar zalazu za pravdu, mir i ljubav medju ljudima. Da li je izgradnja crkve na tudjoj zemlji i to na silu i bez dozvola u duhu vjere koju propagiraju?
@ACK Crkve se prave, kao i ostale bogomolje, uglavnom od priloga. Jebe se narodu za dozvole. Malo je tu pravih vjernika. Nije to samo kod Srba. Toga ima puno i kod Bosnjaka. Prvo se napravi bogomolja pa se onda traze dozvole. Problem srpske crkve ovdje je sto cuti a cutanje je znak odobravanja a to nije u skladu sa njihovim propagiranjem vjere. Bar ja tako mislim.