BiH
688

Bećirović: Parlamentarcima treba ukinuti godišnje odmore

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Bećirović je u izjavi za Agenciju Fena kazao da je, nakon neuspjeha sazivanja sjednice proširenog Kolegija Predstavničkog doma PSBiH, obavio novu seriju razgovora sa članovima užeg i proširenog Kolegija, kao i s pojedinim članovima Doma naroda PSBiH.

Istakao je da je u ovom trenutku ključno sazvati zajedničku sjednicu kolegija oba doma PSBiH.

"Mi smo prošle sedmice imali sjednicu užeg Kolegija Predstavničkog doma, a naredne sedmice mogli bismo održati i sjednicu proširenog Kolegija ovog doma. Međutim, Dom naroda se nikako ne sastaje. Svjedoci smo da tokom juna nisu održali nijednu sjednicu, čak ni pokušali da je sazovu. Razgovarao sam o ovome s predsjedavajućim Doma naroda Ognjenom Tadićem i tražio od njega, i u pisanoj formi, sazivanje sjednice zajedničkog kolegija, jer je on na redu da je sazove. Odgovor još nisam dobio", pojasnio je Bećirović.

Dom naroda, dodao je, u ovom trenutku kao da ne postoji.

Bećirović pojašnjava da je dobio pisane garancije od Ministarstva sigurnosti BiH, Federalnog i Kantonalnog ministarstva unutarnjih poslova kao i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u kojim se kaže da postoje sigurnosni uvjeti za rad.

"Dakle, nastavljam uporno svakodnevne aktivnosti usmjerene ka što skorijem povratku svih na svoja radna mjesta u institucije BiH", kazao je.

Ističe da vremena za ovakvo ponašanje nema te da je pred parlamentom BiH mnogo važnog posla.

"Moj prijedlog je jasan. Izgubljeno vrijeme treba nadoknaditi ukidanjem godišnjeg odmora u augustu za poslanike. Regres je već ukinut za poslanike i delegate i smatram da u augustu trebamo nadoknaditi ovo izgubljeno vrijeme", zaključio je Bećirović.