Nezadovoljan saradnjom
207

Bećirović: Neravnopravno i nekorektno je da Naša stranka ruši kandidate SDP-a u najjačim uporištima

B. R.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Denis Bećirović, jedan od potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), komentarisao je saradnju ove stranke s Našom strankom (NS). Iz komentara je jasno da nije zadovoljan saradnjom.

"Neravnopravno i nekorektno je da NS ruši kandidate SDP-a za gradonačelnike u najjačim uporištima SDP-a (Tuzla i Gračanica), a da SDP podržava kandidata NS-a u Centru. Ravnopravna i korektna saradnja DA! Neravnopravna i nekoretna NE! Sada kada su izbori završeni, neko to mora reći jasno i glasno", objavio je Bećirović na Instagramu.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži komentarisao je i bivši generalni sekretar SDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić.

"SDP je jedina stranka koja u Bosni i Hercegovini može biti lider promjena, ljudi i mediji su previše fokusirani na Sarajevo", ocijenio je Čengić.

Navedenim komentarom Bećirović se svrstao među one koji smatraju da se SDP najviše žrtvovao u Četvorci. Naša stranka je imala kandidate za gradonačelnike Tuzle i Gračanice u kojima su SDP-ovi kadrovi već bili gradonačelnici, a koji su se ponovo kandidovali za ovu funkciju.

U Općini Centar Sarajevo SDP je podržao Srđana Mandića iz Naše stranke koji je bio protukandidat dosadašnjem načelniku Nedžadu Ajnadžiću iz Stranke demokratske akcije (SDA).

S druge strane, predsjednik ove partije Nermin Nikšić je poručio da su na lokalnim izborima ostvarili svoje ciljeve.