Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U nas ti se vecina politicara samo zna slikati i ovako s vremena na vrijeme postaviti cvijece na neki spomenik, i gledati i govoriti nam sta je problem i kritikovati druge. Na to im se posao svodi. U njihovim velikim glavama se ne moze nista drugo naci, ne mogu da dodju do nekoga zakljucka da je nama rjesavanje problema bitno, a mi svi znamo sta je problem, ne trebaju nam oni to isto pojasnjavati. Rijesenje je bitno. Evo nasao se ovaj mladi politicar dao prijedlog, pojasnio stvari koje vode do rjesenja, uputio zakon o praznicima, e da vidimo sada kritike ostalih stranaka na ovo!!!!!!!
joj sto volim kad se Becirovic naklepa Majkicki,to je jedini pozitivni politicar kojem ni Kalabic,ni Majkicka,nit bilo koji drugi lazov sa dugom jazicinom ne mogu nista.
pa je li bolje to cuti,ili kad srpski lazljivi politicar zacepi usta nasem koji ima argumente na svojoj strani,ali nema jezik da nadgovori..?
U BiH je nazalost jako prisutan fasizam i samo sa ljudima poput Becirovica moze se iskorjeniti i samo na taj nacin BiH moze da krene naprijed.
Tako je, historiju BiH niko ne moze osporiti, ma koliko se trudili, kao sto ne mogu ni nametnuti Dayton kao zamjenu za ZAVNOBIH. Smrt fasizmu, sloboda narodu!
Nema potrebe za novim ZAVNOBIH-om, samo je potrebno ispoštovati principe postojećeg.
Tako je Denise, vrijeme je da se činjenicama u oči pogleda, jedna je historija i to niko ne može osporiti ;)
svaka ti je zlatna Denise :)
krajnje je vrijeme da se nacionalisti i neprijatelji ove države ušutkaju, BiH je bilo i bit će je ;)
Bosna ima danas jos uvijek, a uskoro ni to nece imati, dva izbora, dva puta. Prvi je totalna redukcija svega i svacega, administraciju imati 20% od danasnje, reducirati sve sto se moze reducirati, ne samo entitete, nego i kantone, znaci republicko-drzavni nivo, opcine i to je to. Inace ne bude li se to uradilo uskoro, sta ce se desiti, Bosna ce biti u duznickom ropstvu, a to znaci, sve ce manje biti domaci firmi, domace proizvodnje, sve ce se vise uvoziti, sve ce se vise krediti MMF-a trositi na strane proizvode, a onda u datom trenutku, pipa MMF se zatvara, dolazi par halfova, sa listom zahtjeva koji se moraju ispuniti, do tad ce vec Bosna imati oko 30 milijardi eura duga. Sto znaci privatizacija elektroenergetskog sistema, potpuna, privatizacija Telekom trzista, potpuna, privatizacija infrastrukture (autoceste) potpuna, skidanje bilo kakvih barijera za uvoz robe, prodaja svega sto vrijedi i sto ce se moci unovciti. Kad se kaze privatizacija, to je prodaja strancima za malu lovu.
Sat kuca tika taka, krediti MMF-a se uzimaju i trose kako bi se platila glomazna administracija koju niko u svijetu nema toliku po glavi stanovnika. Posebno ovo moraju biti svjesni Banjaluka, ma kakva Bluka, Laktasi i Siroki Brijeg, jer oni su ti koji totalno blokiraju prvu i jedinu zdravu opciju postavljanja BiH ekonomije i administracije na zdrave osnove, na osnove ne prema necijim sovinstickim ili fasistickim zeljama i vlaznim snovima, nego prema onom sto si mozemo priustiti i sto je realno. Sve ostalo, ne bude li se radilo na totalnoj stednji i redukciji svega i svacega, slijedi slobodni pad, kad dodje MMF ekipa, onda ce se to raditi, naravno uz nekih tridesetak milijardi eura kredita posudjenih od stranih financijskih institucija, kredita potrosenih na administraciju, a ona ce ih potrositi na stranu robu i servise. Dva puta, dva pravca, birajte.
BiH je vec sad u raljama MMF i ostalih financijskih klijesta i sve je vise i vise stezu. Hocete imati sesneast nivoa vlasti, hocete imati milijardu ministara, hocete imati entitete, kantone i ostala sranja, hocete imati ogromnu i skupu administraciju na koje se trosi ne samo najveci kolac budzeta, nego se vec odavno zaduzuje kod stranca da ih se podmiri. Zaiskali ste ga, eto vam ga. Dobrodosli u korporativni divlji kapitalizam, koji vas pojede za dorucak i prdne nakon toga, ne budete li se ponasali prema pravilima igre, a pravila igre su vrlo jednostavna, sto manje administracije, to bolje, Kad zaduzite praunuke onda im srbujte i hrvatisite. Doduse oni i nece biti ovdje jer ce se svi pametni iseliti, ostati ce fukara koja nece nista ni znati ni moci promijeniti.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje: * Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina; ispravka Drugog zasjedanja : SRBA, BOŠNJAKA i HRVATA
Dejton je jedna i jedina riječ koja ovu nesretnu vještačku kvazi državu održava u životu! ja bi lično volio da se sutra ukine dejton, da Republika Srpska proglasi nezavinsost, tj da postane zapadna Srbijnska autonomna pokrajina!
volio bih ja da mi je rođak bill gates i da je dobre ruke prema meni. međutim činjenice su drugačije. tebi je vlado po svemu sudeći još dugo živjeti pod kapom ljiljana ili varte. zajebana sudbina za nekog ko podržava borbu protiv tih simbola.
Dejton je garant mira, a ne moze se ni mjenjati bez saglasnosti sva tri naroda, a znate da se Srbi nikad ni po koju cijenu toga nece odreci. "Suzivot i ravnopravnost" koja trenutno postoji u FBiH je olicenje svega kakva bi BiH bila kad bi se unitarizovala.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
To je to, bilo bi lijepo cuti jos ovako koji pametan prijedlog kao sto je ovaj, ali tesko.
Dayton diktira svo zlo koje nam se i danas dan desava...vracanje ZAVNOBiH-u bi nas spasilo!! Ucimo na greskama, konacno.
vidi vidi penisa becirovica, pa on je ziv, ko bi rekao, od kada je cmilio i molio duduka da ga vrati u fotelju od tada se vise nije ni cuo ni vidio, a vidi ga sad sto Bali i pjeni kad se izbori blize... djubre srpsko- komunisticko
SMRT zločinačkim izdrkotinama HRHB i RS, sloboda RBiH