BiH
0

Bećirović i Nikšić: Važna je saradnja države i entiteta

FENA
Dosadašnji pozitivni rezultati Vlade FBiH, koja je legalna i legitimna, zaslužuju punu podršku, a saradnja državnih organa s entitetskim organima vlasti važna je u procesu pristupanja BiH evroatlantskim integracijama, istakao je danas predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) dr. Denis Bećirović tokom susreta s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem.

Govoreći o aktivnostima Predstavničkog doma PSBiH Bećirović je naglasio da prvih 40 dana intezivnog rada ovog Doma predstavlja najbolji start od Dejtona do danas. Pri tome, dodao je, treba istaći efikasnost formiranja parlamentarnih komisija i delegacija, broj održanih sjednica kolegija, kao i broj razmatranih tačaka dnevnog reda.

  • Najbitnija je činjenica da je rad državnog Parlamenta deblokiran, da oba doma sada rade u punom kapacitetu i da delegacije učestvuju u radu međunarodnih organizacija, rekao je Bećirović.

Tokom susreta rečeno je da bi češći sastanci predstavnika državne i entitetskih vlasti mogli pomoći u usaglašenom nastupu prema stranim investitorima s ciljem unapređenja privredne saradnje kao jednog od najznačajnih ciljeva.

Nikšić je pozdravio napore koji čine predsjedavajući i cijeli Predstavnički dom s ciljem normalizacije političkih prilika na državnom nivou, te izrazio očekivanje da će uskoro doći i do formiranja Vijeća ministara BiH čime će biti zaokružen proces formiranja svih izvršnih i zakonodavnih organa u BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.