BiH
2

BBI dodijelio novčanu pomoć za 160 djece bez roditelja

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI) i njeni prijatelji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u subotu 8. septembra u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži upriličili su dodjelu novčanih poklona za 160 djece bez jednog ili oba roditelja s područja Kantona Sarajevo.

"Početak akademske godine, polazak u školu i na fakultet uvijek je veliki izdatak za kućni budžet. Dodjeljivanjem novčanih poklona djeci bez jednog ili oba roditelja željeli smo dati doprinos i poželjeti im uspješan početak nove školske godine", izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Bosna Bank International je društveno odgovorna banka koja posebnu pažnju posvećuje mladim ljudima kroz različite vidove pomoći.

Svake godine BBI banka podijeli više od 500 stipendija, a samo ove godine za stipendiranje bh. učenika, studenata i postdiplomaca izdvojeno je gotovo milion KM.

Nakon što su za Bajram podjeljeni prigodni paketići sa slatkišima i školskim priborom, kao i novčani pokloni za 100 djece bez jednog ili oba roditelja, u subotu je novčane poklone dobilo još 160 djece iz ove kategorije.

Dodjeli poklona prisustvovao je i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić koji se zhvalio BBI banci na ovoj humanoj gesti.