Finansije
0

BBI banka stipendira djecu iz Srebrenice

Klix.ba
Bosna Bank International (BBI) je izdvojila 50 hiljada KM iz svog Charity fonda za stipendiranje djece povratnika u Republiku Srpsku, općina Srebrenica. Tokom prošle sedmice je na račune stipendista povratnika uplaćeno 12,5 hiljada KM, a ove sedmice isti iznos bit će uplaćen na račune novih 25 korisnika stipendija.

Stipendije su uplaćene učenicima od prvog do devetog razreda osnovnih škola iz Osata, Osmaka i Skelana, kao i manjem broju učenika iz Sućeske i Potočara. Preostalih 25 hiljada KM planirano je da se dodijeli u narednih šest mjeseci.

Društveno odgovorna banka, BBI, još od svog osnivanja na različite načine pomaže obrazovanje mladih u BiH. Ove godine je Bosna Bank International, iz svog Charity Fonda te sredstavima Finance Housea (FH) iz Abu Dabija i Fonda Sheikh Saleh Kamel, za ovu akademsku godinu osigurala sredstva za stipendiranje 647 učenika, studenata i postdiplomaca, državljana BiH, na školskim i visokoškolskim ustanovama. Shvatajući važnost obrazovanja, BBI banka je, uz pomoć prijatelja BiH i svojih prijatelja te iz sredstava Banke za obrazovanje bh. djece ove godine, izdvojila oko milion KM.

Iz Fonda Seikh Saleh Kamel, koji je osnovan na inicijativu BBI-a, Asocijacije Fatma i filantropa Seikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg finansijske i poslovne grupacije Albaraka, za 500 stipendista osigurana su sredstva u iznosu 550.000 američkih dolara. Finance House osigurao je 50.000 eura za 30 stipendija, odnosno zajmova, te još 17 stipendija za studente postdiplomskog studija islamskog bankarstva, a BBI banka je iz Charity fonda izdvojila 50 hiljada KM.