Bosna Bank International
0

Bajramski paketići i novčani pokloni za djecu bez roditelja

Klix.ba
Direktor BBI banke Amer Bukvić na iftaru s djecom u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži
Direktor BBI banke Amer Bukvić na iftaru s djecom u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži
Posljednjeg dana mjeseca ramazana Bosna Bank International (BBI) u Prvoj osnovnoj školi na Ilidži priredila je iftar za 100 djece bez jednog ili oba roditelja i njihove skrbnike.

U vedroj atmosferi, punoj radosti i smijeha, kakvu samo mogu prirediti djeca, protekao je iftar kojem su prisustvovali i predstavnici BBI banke. Nakon iftara upriličena je svečana podjela bajramskih paketića. Osim školskog pribora i slatkiša, svakom djetetu uručeni su i novčani pokloni za Bajram koje su obezbijedili prijatelji BBI banke iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

BBI banka je društveno odgovorna banka koja posebnu pažnju posvećuje mladim ljudima kroz različite vidove pomoći. Svake godine BBI banka podijeli više od 500 stipendija, a samo ove godine za stipendiranje bh. učenika, studenata i postdiplomaca izdvojeno je gotovo milion KM. Želeći razveseliti djecu bez jednog ili oba roditelja, BBI banka je upriličila iftar za njih i obradovala ih vrijednim poklonima za Bajram, saopšteno je iz pres-službe ove banke.