Revolt uz druženje i igru
23

FOTO+VIDEO / Banjalučki "Šetači“ pisali parole i crtali grafite na otvorenom

Piše: D. T.
(Foto: Klix.ba)
Kao u proteklih 17 dana, nekoliko stotina Banjalučana i večeras se okupilo kod Starog hrasta u Banjoj Luci, gdje su na kreativan način izrazili svoje nezadovoljstvo zbog uništavanja zelenih površina u gradu na Vrbasu.

Za razliku od ranijih protesta, večerašnje okupljanje obilježile su kreativne ideje i igra. Nezadovoljni građani tokom mirnog protesta crtali su grafite i pisali parole na otvorenom, dok su se pored njih igrali mališani.

"Večeras smo donijeli igračke i našoj djeci pružili priliku, dok je još moguće, da se igraju na otvorenom. Banja Luka polako postaje grad betona, ali onima koji to istinski žele poručujemo da su izabrali pogrešno mjesto za betonizaciju“, rekla je jedna od učesnica današnjeg skupa.

Uz već ustaljene zvuke bubnjeva i pištaljki, te povike protiv gradske vlasti, nezadovoljni Banjalučani, koji su prozvani "Šetačima", još jednom su poručili kako nemaju namjeru da odustanu od "borbe za život dostojan čovjeka“.

Podsjetimo, danas je 17 dan kako nezadovoljni Banjalučani protestvuju zbog uništavanja zelenih površina u svom gradu. Njihove aktivnosti dobile su podršku iz svih krajeva svijeta, a prilog o "banjalučkim Šetačima“ objavio je i CNN.