Zbog zakonske regulative
2

Banjalučki protesti preimenovani u "šetnje i druženje"

Piše: D. T.
Nezadovoljni građani Banje Luke, koji već danima protestuju zbog uništavanja zelenih površina u gradu, danas su objavili da svoje aktivnosti u borbi protiv uništavanja Picinog parka, ubuduće neće nazivati protestima već "šetnjama i druženjem".

Kako je navedeno, razlog tome je zakonska obaveza, koja nalaže da protesti moraju biti najavljeni, a šetnje i druženje ne podliježu toj odredbi.

"Od danas naše aktivnosti zovemo šetnjama, a i pojedini političari su nas nazvali šetačima, tako da imamo i njihovu potvrdu da mi ustvari samo šetamo", poručili su nezadovoljni Banjalučani.

Oni navode kako će se i danas, desetog dana druženja, u 18:00 sati okupiti kod starog hrasta, odakle će prošetati do Parka Mladen Stojanović.

"U parku ćemo razgovarati o planovima za rekonstrukciju ove zelene površine i kako možemo reagovati", naveli su banjalučki "šetači".

Oni na svojoj Facebook grupi navode kako će tokom današnjeg okupljanja biti još nekih aktivnosti te pozivaju zainteresovane sugrađane da im se i večeras pridruže sa rekvizitima za mirnu šetnju.