Revolt "šetača" ne prestaje
118

Građani Banje Luke ne odustaju: U pitanju je pravo na slobodan život

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
Nekoliko stotina građana Banje Luke večerašnjim okupljanjem i šetnjom, ušlo je u treću sedmicu mirnog protesta zbog uništavanja zelenih površina, odnosa vlasti prema njihovim zahtjevima, ali i sveukupnog stanja u zemlji.

Nezadovoljni građani, koji su postali poznati pod imenom "šetači", kao i prethodnih dana, večeras su se ponovo okupili kod Starog hrasta, nakon čega su prošetali kroz centar Banje Luke i otišli do Trga Krajine.

Tokom mirne šetnje, uz povike protiv gradske vlasti, ulicama grada na Vrbasu odjekivali su zvuci bubnjeva i pištaljki, a "šetače" su tokom protesta pozdravljali brojni građani i vozači iz automobila.

Kao i prethodnih 20 dana, okupljanje je prošlo pod budnim okom policije, a i večerašnja šetnja je protekla bez ikakvih incidenata.

"Mnogi su mislili da će revolt trajati dan ili dva. Ovo je već treća sedmica kako smo tu, a svakim danom ima nas sve više. U pitanju je ljudsko dostojanstvo i pravo na slobodan život. Ovo je više od parka", poručila je jedna od starijih Banjalučanki koja je prisustvovala večerašnjoj šetnji.

Podsjetimo, okupljanja građana započela su prije više od 20 dana, kada je na zelenoj površini poznatoj kao Picin park počela priprema terena za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

Nezadovoljni građani od gradske vlasti zatražili su dokumentaciju u vezi sa ovom parcelom, ali ni do danas dokumenti zvanično nisu dostavljeni.