Plivanje na kružnom toku
92

Banjalučki gradonačelnik: Da li je uredu poziv "dabogda vas na klanje vodili"?

D. Be.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić oglasio se putem Twittera nakon što je objavljen snimak mladića koji je izveo performans i zaplivao u potopljenom kružnom toku u naselju Lauš, koji je svečano otvoren prošle sedmice.

Mnoštvo negativnih komentara uslijedilo je nakon objave snimka mladića koji je odlučio zaplivati na kružnom toku čija je izgradnja koštala 650.000 KM i tako ismijati i iskritikovati završetak ovog infrastrukturnog projekta u gradu na Vrbasu.

"Kružni tok na Laušu nema veze s profilom glavne kanalizacione cijevi koju treba promijeniti. Prošle godine nam dva puta pao tender za promjenu, idemo opet s javnim pozivom. Da li je u redu ovakav poziv 'dabogda vas na klanje vodili'?", napisao je banjalučki gradonačelnik.

A mladić koji je izveo performans Igor Kremenović zapitao se da li će zvaničnici nakon poplave doći da daju izjave.

"Kružni tok od 650.000 KM, prije 7 dana slikan kao Naomi Kembel, danas potopljen kao Doboj. Bravoooo za ljude koji nas vode, na klanje vas vodilo dabogda", napisao je Igor Kremenović.

[FBPOST]https://www.facebook.com/lauski.vojvoda/videos/899747490361222/[/FBPOST]

Inače, u naselju Lauš je prošle sedmice otvoren osmi kružni tok u Banjoj Luci koji je izgrađen u protekle dvije godine. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić kazao je na otvorenju kako bi novootvorena kružna raskrsnica na Laušu, koja je dugo očekivana, trebalo da znatno rastereti saobraćaj.