BiH
1.7k

Banjalučki biskup Franjo Komarica jučer prisustvovao podne-namazu u Ferhadiji

Klix.ba
Jučerašnjoj svečanoj ceremoniji otvorenja džamije Ferhadija u Banjoj Luci prisustovali su i predstavnici vjerskih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Među njima se našao i banjalučki biskup Franjo Komarica koji se zahvalio dragom Bogu što mu je omogućio da dočeka ovaj povijesni dan i da sa svojim sugrađanima podijeli radost otvorenja Ferhadije.

"Tog 7. maja 1993. kada je u drugom dijelu Banja Luke srušena katolička bogomolja, izrazio sam tadašnjem mufitji banjalučkom sućut. Napisao sam: dok ovoj zemaljskoj pravdi prepuštamo kažnjavanje zločina, molimo Boga milostivoga da nas sačuva kako ne bi postali robovi ovakvih đavolskih nakana.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Čvrsto vjerujem da nas je sve isti Bog stvorio i da smo dužni činiti jedni drugima dobro, a ne zlo. To je obaveza svakoga, osobito onoga koji vjeruje u Boga. Kao vjernik, molim Boga da svojim blagoslovom prati sve vas vjernike muslimane koji ćete mu se u ovom domu klanjati", istakao je Komarica danas, koji je potom prisustovao klanjanju podne namaza, kada je i on obavio molitvu.