Komentari (168)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Treba malo pomoći i drugi entitet,svakako su pred bankrotom...;)
Pa i u grasu imate dosta drzavljana Srbije pa se niko ne buni,nama smeta odmah neko ko hoce da radi ....Da je bus iz Nikaragve sta je tu bitno????Samo nek se sredi ovaj haos u gradu...
Ovo spominjanje "četnika" sigurno nije spontano, nego organizovano od onih istih koji stoje iza ovog štrajka. Sit sam ja te šuplje patriotske priče koja obično dolazi od onih koji su debelo naplatili svoj patriotizam. Šta sam ja dobio od svog učešća u ARBiH - ništa, za razliku od mnogih koji su dobili vojne penzije i vojne stanove. I neka nisma to je valjda trebala biti dužnost svakoga i to se ne naplaćuje. Isto sada, zašto bih ja podržavao radnike GRAS-a koji traže topli obrok. Ko će meni vratiti sve silne pare koje sam dao taksistima u zadnjih nekoliko godina. Kod mene je "štrajk" i kada nije jer bus za moje naselje gotovo nikada ne vozi, tako da mjesečnu kartu iskoristim najviše 5-6 puta. Sve ostalo je: 3KM, 4 KM, 5 KM Sarajevo taksiju. Koliko je to novca ne smijem da pomislim. Da je ovaj ministar pametan trebao bi vratiti autobuse u BL i ostaviti samo "bošnjačke" predstavnike. Siguran sam da GRAS ovdje podržavaju: oni sami, taksisti i oni koji uopšte ne koriste gradski prevoz.
Sve je ovo bijedno i jadno! Imamo ministra i premijera da ne mogu biti jadniji!!! Toliko su sposobni da urade za ovaj grad, da na njegov rođendan dovode autobuse iz B.Luke ?! E neću ući u taj bus, pa makar išla pješice od K.glave do S. kolonije!! Pričaju o alternativnom prijevozu, KOJEM??? Našli su par buseva iz cijele Bosne (a o njihovoj ispravnosti da i ne govorim!!!) opravdavajući se kako građani Sarajeva „ispaštaju“ zbog Gras-a! A ispaštamao li zbog njihove nesposobnosti??!!! Taj „alternativni“ prijevoz prvo što naplati kartu 1,60KM plus što će od istog tog ministra saobraćaja DEBELO naplatiti što su pružali usluge građanima Sarajeva, i to baš OD NAŠIH PARA!!! Na stranici Ministarstva saobraćaja, http://ms.ks.gov.ba/sites/ms.ks.gov.ba/files/Javni%20poziv.jpg tačno su naveli koliko će ti „alternativci“ po pređenom kilometru naplatiti KM i to sa leđa ibaš onih građana kojima su došli „pomoći“. Kad imamo tako „odgovornog i sposobnog“ ministra i premijera, hajd' nek oni učine MAKAR JEDNO DOBRO DJELO, nek svoja službena vozila koliko ih imaju 1 DAN dadnu na služenje građanima i nek se samo 1DAN provozaju ovim prijevozom koji su nam, hvaleći se obezbijedili, pa da vidimo hoće li biti zadovoljni???!!! Koga oni žele lagati, kažu „Građani su kivni na Gras!“ NE!!! KIVNA SAM NA NJIH I NA NJIHOVU NESPOSOBNOST!!! ZAVUCITE SE U MIŠIJE RUPE GDJE STE BILI TOKOM RATA I TAMO OSTANITE, TAMO VAM JE MJESTO, JER VAS NIKO NE ŽELI VIDJETI NI ČUTI! ZAHVALJUJUĆI VAMA I VAŠOJ KRAĐI, OD K.GLAVE DO KOLONIJE PUTUJEM 3SATA, AKO USPIJEM DA SE NEKAKO „UVUČEM I UGURAM“ U TAJ PRIJEVOZ KOJI STE BAŠ VI OBEZBIJEDILI! E STVARNO STE SPOSOBNI, NEMA ŠTA!!!! Po dosadašnjoj sposobnosti koju ste pokazali, još malo pa ćete građanima za koje ste toliko „zabrinuti“ saopštiti vijest, da nema ni alternativnog prijevoza jer su „zalihe“ novca kojim ste ih plaćali potrošene; da se PREVOZE ZAPREŽNIM VOZILIMA, JER BOLJE NISU NI ZASLUŽILI, KAO ŠTO SE I RADNICI CENTROTRANSA OPHODE PREMA ONIMA koji imaju mjesečne kupone Gras-a!!!!!!!!!!! OSTANITE U RUPAMA KOJE ZASLUŽUJETE, NE IZLAZITE NAPOLJE DA SE NE BRUKETE, VI MI NEKI MINISTAR I PREMIJER??????!!!!!!!!! FUUUUUUUUUUUUUUJ!!!!!!!
SVAKA ČAST!!!
Dole vlada ublehaško-lopovska(SDA,SDU,BPS itd.) u KS, koja je dozvolila da četnički autobusi vozaju i uzimaju lovu po Sarajevu na dan kad su prije 21 godinu počeli da ga ruše... pu Bake i Suljo jeb.. Vam sve lopovsko
vidjela sam nekakav autobus pojma nemam odakle, karta je 3.5 km…gdje su ti ostali silni autobusi iz B.L., Konjica, Pala, odakle već ne  da ih ima ne bih čekala danas 2 sata prevoz I na kraju platim taxi…Bubice ne laži jadni narod više…pričaš bajke za djecu…daj ostavku, nakrao si se za 3 života…nek gras poče opet normalno funkcionisati, jer pravim Sarajlijama ne treba drugi prevoz…ne poznajem nikoga ko radi u Grasu samo NEMAM VIŠE PARA NI ZA TAXI, NI ZA CENTRU
SRETAN ROĐENDAN GRADE MOJ Četvrtak 04.04. 07:00 na autobuskoj stanici čekam autobus koji vozi Centrotrans Vijećnica-Ilidža.U 07:25 dolazi autobus prepun, ne uspjevam doći ni do vrata.ništa mi drugo ne preostaje osim taxija da bih na vrijeme stigla na posao. Petak 05:04. 07:00 ista situacija.. samo što sada Centrotrans dolazi poluprazan(slobodnih mjesta na pretek) međutim,čiko nije htio ni da pogleda prema stanici na kojoj je čekalo oko 30-tak putnika.Isti dan oko 16:30 na kružnom toku dolazi Centrotrans u koji se po riječima gosp.Jusufa Bubice može voziti sa mjesečnom kartom…ja sam je morala platiti 1.60 jer gosp.revizora to ne zanima I kaže:”Ovo je Centrotrans a ne gras”....vozim se sat vremena,jos gospoda ne staje na svakoj stanici I ostavlja putnike koji čekaju Boga pitaj koliko…putnici izlaze prije autobuskog stajališta tj. na ono malo zelenila što imamo u gradu…jadno I žalosno..Jadnici voze do 18:00 ne dalje, čime da se vrate ljudi iz druge smjene??
Upravo tako, dok ne proradi gras ja iz kuće neču. Meni je moron ko god podržava Bubicu, Centrotrans itd. Jer velika je razlika između privatnika i grasa. Nek im je na dušu, valjda će i ova naša "država" nekad stati na noge.
Konacno da se pocelo raditi kako treba..............
Da li je ? :/
E moj Tale budalasta glavo...
Koliko sam cuo Zelene bertke i demobilisani borci ce se pridruziti radnicima grasa da brane dostojanstvo i cast za ono sto su ginuli i borili se i izgubili svoje najbolje drugove, djecu i bracu i da ne daju vise pa cak ni vladi da pljuju po njima i ponizavaju ih i bacaju u ambis za sve ono za sta su njihovi suborci svoje zivote dali.
neće samo borci već i svaki pravi građanin ovog grada ko imalo ima pameti...i ja sam sa njima do kraja...nek gospodin Bubica izađe iz limuzine pa se provoza Centrom malo :)
bubice kakav je obraz pustiti četnike da prolaze kraj markala još ih pusti gore kraj kovača i pljuni nam u lice
Pojedinci ne znaju napisti komentar a da ne opsuju :/ I nije bitno trenutno k'o nas vozi, bitno je da prevoz koliko toliko funkcioniše.. Voze nas autobusi iz RS-a, ne zbog zajedništva niti bratstva-jedinstva, nego zbog novca. I nek' voze oni kad gospoda ( ako ih tako smijem nazvati) iz GRAS-a neće..
ITEKAKO JE VAŽNO KO NAS VOZI!
Zar mislite građani Sarajeva da će Bubica ovakom retorikom da slomi GRAS ovce. samo nam daje veću snagu da izdržimo Uvijek ćemo imati za hljeba i margarina. jer i on nam je rekao da nam više neće davati dotacije. Svaka marka koju je dao vozilima iz RS će ga pratiti do kraja života. Živili i samo naprijed GRAS.
JOŠ NAM MINISTAR POLICIJE PEĆANAC NE ODGOVORI KO JE I KADA JE URADIO K D Z PREGLED AUTOBUSA I RS. MINISTRE POLICIJE JAVI SE SVOJIM GRAĐANIMA IPAK JE LJUDSKI I JA ODVAJAM ZA TVOJU PLATU !!!!
KAKO VAS NIJE SRAMOTA VI PODRZAVATE VLADU A STO STA SU TO ONI ZA VAS UCINILI DALI VAM BOLI ZIVOT,POSAO I OSTALO TREBAMO SE I MI SADA DICI DA LOPOVE SMJENIMO DA NADEMO LJUDE KOJI CE NAPRAVIT POMAK A NE KRASTI OD GLADNIH USTA BJEDNOG NARODA ZALOSNO
bubice jesi namjerno unajmio autobus sa natpicom "obilići" *** te retardirana
Cestitam svima Dan grada Sarajeva, ali koja ironija, nasi ministri dovode cetnike protiv kojih smo se borili i davali nase zivote, da nas voze na Dan našeg grada. SRAMOTA!! FUJ!!!!
na dan moga grada nije mi svejedno ko ce me voziti.vuk dlaku mijenja ali cud nikad. za ovaj grad su ginuli i radnici gras-a i ako nista s moralne strane trebamo biti uz njih.ovaj grad nije zasluzio da u njemu voza ko hoce. radnici gras-a samo traze svoja prava, pa zar pobogu traze previse. mozda vise od pola grada je svijedno ko ih vozi , jer svakako nisu odavde pa ih nista i ne veze za ovaj grad , ali meni nije svijedno kao i mnogim koi smo djeca ovog grada . podrska radnicima gras-a.
to kraljuu