Nesvakidašnje takmičenje
0

FOTO+VIDEO / Banja Luka: Pobijedili Snješko Bijelić i djevojka ispod deke

Piše: D. T.
Foto: G. ./Klix.ba
(Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com)
Plato ispred banjalučkog DFK kluba danas je bio veliko igralište, jer se na njemu oko 80 tekmičara natjecalo u pravljenju najvećeg i najkreativnijeg Snješka Bijelića.

Takmičenje je počelo u 13 sati, a u njemu je učestvovalo oko 20 ekipa, sa po četiri člana. Organizatori su na početku "borbe" objasnili pravila igre te istakli kako će se bodovati veličina Snješka i kreativnost.

Tako su ekipe, koje su imale i bučnu navijačku podršku, za sat vremena trebale da naprave najvećeg ili nakreativnijeg Snješka, a najbolji su nakon toga i nagrađeni.

Iako se kaže kako rezultat nije najbitniji, treba pomenuti da su današnji pobjednici bile ekipa Ninja Kornjača, koji su napravili najvećeg Snješka Bjelića, dok je ekipa pod imenom Ljubav napravila čak dva najkreativnija bijela ljepotana.

Tim Ljubav je napravio muškog i ženskog Snješka, koji su zaljubljeni ležali pod dekom.

Mnogi posjetioci ostali su oduševljeni ovom idejom, te su prokomentarisali kako je ekipa Ljubavi s pravom odnijela titulu nakreativnijeg tima.

Ipak, čini se kako učesnicima današnjeg takmičenja u pravljenju Snješka rezultat i nije bio najbitniji, jer su druženje i osmijesi pokazali da zima i snijeg mogu da imaju svoje čarolije.

Portal Sarajevo-x.com vam donosi fotografije i video sa današnjeg takmičenja u Banjoj Luci, koje će, prema najavama organizatora, postati tradicija.