BiH
0

Banja Luka: Muškarcima dijelili ruže na Trgu Krajine

SRNA
Povodom Međunarodnog dana žena, volonteri nevladine organizacije "Perpetum mobile - Centar za razvoj mladih i zajednice" Banja Luka danas su na banjalučkom Trgu Krajine dijelili ruže muškarcima u sklopu kampanje "Budi muško", čime su željeli promovisati nenasilno ponašanje i uvažavanje žena.
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
Foto: G. Kec/Sarajevo-x.com
"Mladići koji dobiju cvijet sa simboličnom čestitkom "da ostanu samo najljepše razlike među nama" imat će priliku da ih poklone pripadnici ljepšeg pola i time pošalju poruku ravnopravnosti", rekla je Srni portparol ove organizacije Teodora Ševa.

Ona je istakla da "Perpetum mobile" kampanju "Budi muško" organizuje već petu godinu i dodala da se kampanja provodi na prostoru cijelog sjeverozapadnog Balkana.

"Željeli smo da pokažemo muškarcima da oni nisu pasivni igrači u ulozi žene, već igraju glavnu ulogu i treba da joj u potpunosti posvete pažnju", rekla je Ševa.

Povodom Međunarodnog dana žena aktivisti Udruženje građana "Oštra nula" organizovali su rutu kojom su se kretali od Trga Krajine do Parka "Mladen Stojanović", gdje su dijelili letke radi podizanja svijesti građana o rodnoj ravnopravnosti.