{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Manifestacijom "Prozor u svijet" obilježen Dan osoba s Downovim sindromom

F
21.3.2015. u 17:01
0
4
Banja Luka: Manifestacijom "Prozor u svijet" obilježen Dan osoba s Downovim sindromom
0
Manifestacija "Prozor u svijet" održana je danas u Banjoj Luci, na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Udruženje Dječji edukativni centar "Svjetlice" već četvrtu godinu zaredom raznim aktivnostima obilježava ovaj dan.

Podršku im je dao i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović koji je naglasio da je današnji dan prilika da se ukaže javnosti da u našem okruženju postoje osobe sa specifičnim potrebama.

"Svi nivoi vlasti treba da obrate pažnju na njihove specifične potrebe", kazao je Čubrilović navodeći da to mora biti zadatak institucija, nadležnih ministarstava i obrazovnih ustanova.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


On je dodao da i djeci s Downovim sindromom i njihovim roditeljima treba ukazati pažnju, jer su to, kaže, naši mali heroji.

Na današnjoj manifestaciji "Prozor u naš svijet", koja je održana u Kulturnom centru Banski dvor, premijerno je izvedena i pjesma "Ljubav može sve“, autora Mladena Matovića.

Dječiji edukativni centar "Svjetlice" od 2005. godine različitim aktivnostima podstiče razvoj djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

U vršnjačku grupu su uključili i djecu koja imaju Down sindrom te program rada proširili na rad s ovom grupom djece i njihovim roditeljima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Aktivnosti ovog edukativnog centra se odvijaju kroz kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta, podršku djeci sa teškoćama u učenju, individualna i grupna savjetovanja za roditelje, radno-okupacionu terapiju za djecu sa Downovim sindromom te na projektne aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: