{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka: Manifestacijom "Prozor u svijet" obilježen Dan osoba s Downovim sindromom

F
FENA
21.3.2015. u 17:01
0
4
Banja Luka: Manifestacijom "Prozor u svijet" obilježen Dan osoba s Downovim sindromom
0
Manifestacija "Prozor u svijet" održana je danas u Banjoj Luci, na Međunarodni dan osoba s Downovim sindromom.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Udruženje Dječji edukativni centar "Svjetlice" već četvrtu godinu zaredom raznim aktivnostima obilježava ovaj dan.

Podršku im je dao i predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović koji je naglasio da je današnji dan prilika da se ukaže javnosti da u našem okruženju postoje osobe sa specifičnim potrebama.

"Svi nivoi vlasti treba da obrate pažnju na njihove specifične potrebe", kazao je Čubrilović navodeći da to mora biti zadatak institucija, nadležnih ministarstava i obrazovnih ustanova.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


On je dodao da i djeci s Downovim sindromom i njihovim roditeljima treba ukazati pažnju, jer su to, kaže, naši mali heroji.

Na današnjoj manifestaciji "Prozor u naš svijet", koja je održana u Kulturnom centru Banski dvor, premijerno je izvedena i pjesma "Ljubav može sve“, autora Mladena Matovića.

Dječiji edukativni centar "Svjetlice" od 2005. godine različitim aktivnostima podstiče razvoj djece predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta.

U vršnjačku grupu su uključili i djecu koja imaju Down sindrom te program rada proširili na rad s ovom grupom djece i njihovim roditeljima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Aktivnosti ovog edukativnog centra se odvijaju kroz kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta, podršku djeci sa teškoćama u učenju, individualna i grupna savjetovanja za roditelje, radno-okupacionu terapiju za djecu sa Downovim sindromom te na projektne aktivnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: