{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka će 28. septembra biti domaćin prve Noći istraživača

18.9.2012. u 19:44
14
0
Banja Luka će 28. septembra biti domaćin prve Noći istraživača
14
Banja Luka će u petak, 28. septembra, biti obojena istraživačkim duhom, fantastičnim iznenađenjima, novim saznanjima i dobrom zabavom, jer će se u periodu između 17:00 i 24:00 sati u Parku Petar Kočić, na Trgu Krajine i Banj Brdu, održati Noć istraživača.

Noć istraživača predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svijetu namijenjenu populaciji svih starosnih doba i obrazovnih profila. To je jednodnevni spektakl koji se na isti dan održava u cijeloj Evropi, a realizuje se kroz 7. okvirni program EU (FP7) i predstavlja edukativno-zabavnu promociju rada i života naučnika.

Ovaj projekat pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine, a u 2011. održan je u čak 320 gradova u 32 evropske držve, dok će ove godine građani Banje Luke i njeni posjetioci po prvi put imati mogućnost da uživaju u čarima ove manifestacije.

Ovogodišnja poruka je "Nauka je magija“, kroz koju će nas voditi istraživači iz raznih naučnih oblasti, naši sugrađani i gosti iz inozemstva, koji će nam kroz seriju prezentacija i svojevrstan "naučni šou“ na zabavan i uzbudljiv način približiti posao istraživača i pokazati koliko nauka i istraživanje čine suštinski dio naše svakodnevnice.


Posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih postignuća naših istraživača, takmičenja na polju eksperimenata i istraživanja, da rješavaju misterije, postavljaju pitanja istraživačima i saznaju šta ih interesuje te da uživaju u spektaklu naučnih eksperimenata, vožnji balonom, ribama koje plove vazduhom, dobroj muzici i još mnogo sadržaja koji čine ovu noć magičnom.

Magični svijet nauke je nepredvidiv i prepun uzbudljivih otkrića, iskoristite priliku da osjetite, doživite i naučite da koristite tu magiju jer "Nauka je magija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: