{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Banja Luka će 28. septembra biti domaćin prve Noći istraživača

18.9.2012. u 19:44
14
0
Banja Luka će 28. septembra biti domaćin prve Noći istraživača
14
Banja Luka će u petak, 28. septembra, biti obojena istraživačkim duhom, fantastičnim iznenađenjima, novim saznanjima i dobrom zabavom, jer će se u periodu između 17:00 i 24:00 sati u Parku Petar Kočić, na Trgu Krajine i Banj Brdu, održati Noć istraživača.

Noć istraživača predstavlja najveću i najzabavniju promociju nauke i naučnika na svijetu namijenjenu populaciji svih starosnih doba i obrazovnih profila. To je jednodnevni spektakl koji se na isti dan održava u cijeloj Evropi, a realizuje se kroz 7. okvirni program EU (FP7) i predstavlja edukativno-zabavnu promociju rada i života naučnika.

Ovaj projekat pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine, a u 2011. održan je u čak 320 gradova u 32 evropske držve, dok će ove godine građani Banje Luke i njeni posjetioci po prvi put imati mogućnost da uživaju u čarima ove manifestacije.

Ovogodišnja poruka je "Nauka je magija“, kroz koju će nas voditi istraživači iz raznih naučnih oblasti, naši sugrađani i gosti iz inozemstva, koji će nam kroz seriju prezentacija i svojevrstan "naučni šou“ na zabavan i uzbudljiv način približiti posao istraživača i pokazati koliko nauka i istraživanje čine suštinski dio naše svakodnevnice.


Posjetioci će imati priliku da vide prezentacije najnovijih postignuća naših istraživača, takmičenja na polju eksperimenata i istraživanja, da rješavaju misterije, postavljaju pitanja istraživačima i saznaju šta ih interesuje te da uživaju u spektaklu naučnih eksperimenata, vožnji balonom, ribama koje plove vazduhom, dobroj muzici i još mnogo sadržaja koji čine ovu noć magičnom.

Magični svijet nauke je nepredvidiv i prepun uzbudljivih otkrića, iskoristite priliku da osjetite, doživite i naučite da koristite tu magiju jer "Nauka je magija".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: