BiH
0

Banja Luka: Besplatne rodne listove dobila 3.522 maturanta

SRNA
Banja Luka
Banja Luka
Administrativna služba grada Banja Luka od sredine marta besplatno je izdala 3.522 izvoda iz matičnih knjiga rođenih za sve učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, te uspješno završila ovu akciju.

U akciju se uključilo 29 osnovnih i 17 srednjih škola sa područja grada, koje su dostavile spiskove sa podacima učenika.

"U ovogodišnjoj akciji besplatnog izdavanja izvoda iz matičnih knjiga rođenih banjalučkim školama proslijeđena su ukupno 3.522 izvoda za ciljnu grupu učenika", potvrdila je načelnik Odjeljenja za opštu upravu Biljana Birač.

Prema njenim riječima, izrađeno je 1.969 izvoda za srednjoškolce i 1.553 izvoda za učenike osnovnih škola.

"Ovu akciju provelo je Odjeljenje za opštu upravu, u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti. Cilj akcije je kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima Banje Luke. Efikasnost i blagovremenost u izdavanju izvoda omogućena je zahvaljujući preraspodjeli poslova i organizaciji rada u Odjeljenju - između gradskih matičara, saradnika iz Uslužnog centra na Starčevici, te saradnika iz mjesnih kancelarija Bočac, Srpske Toplice, koji su se uključili u aktivnosti izdavanja izvoda", rekla je Birač.

Peta po redu akcija izdavanja besplatnih izvoda iz matičnih knjiga rođenih za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola, čije su podaci o rođenju upisani u Matičnoj službi Banje Luke, započela je sredinom marta, a uspješno okončana krajem aprila.