Vrijedni i humani
0

Banjalučki gimnazijalci dobrovoljno darivali krv

Piše: D. T.
Banjalučki gimnazijalci su danas u Zavodu za transfuzijsku medicinu RS započeli ovogodišnju proljetnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, u kojoj bi trebali učestvovati učenici još osam srednjih škola iz Banje Luke.

Organizator ove humane akcije je banjalučka Gradska organizacija Crvenog krsta, a aktivnosti se provode u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu RS.

Izražavajući zadovoljstvo akcijom, direktorica Zavoda, Gordana Guzijan, je istakla kako su gimnazijalci već tradicionalno posvećeni promociji dobrovoljnog darivanja krvi, što je primjetno zbog mnoštva učenika koji se odazivaju ovim humanim akcijama.

"Gimnazijalci se uvijek u velikom broju odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a nama je posebno drago kada vidimo da se mladi ljudi odlučuju na ovaj humani gest", navela je direktorica Zavoda za transfuzijsku medicinu.

Profesorica Snježana Rakić je rekla da se 120 učenika prijavilo za današnju akciju, a da ih je oko 80 dalo krv.

"Skoro svi učenici, koji su već dali krv u septembru prošle godine, su se ponovo prijavili. Učenici su upoznati o značaju dobrovoljnog davanja krvi, jer su imali predavanja u školi posvećena ovoj temi", rekla je Rajićeva.