BiH
180

Bajkeri velikog srca: Motomrazovi darovali djecu bez roditeljskog staranja

Klix.ba
Bajkeri su ponovo pokazali da su ljudi velikoga srca i dobre duše koji ne poznaju granice kada su u pitanju humanost i ljubav prema djeci bez roditeljskog staranja.

Kao podrška prijateljskom Moto klubu Osijek, članovi Moto Kluba Salines Tuzla su se danas odazvali pozivu na učestvovanje u tradicionalnoj humanitarnoj akciji darivanja djece u Dječijem domu Klasje u Osijeku poznatoj pod nazivom "Motomrazovi".

Ovo međuklupsko prijateljstvo je ljetos ozvaničeno potpisivanjem povelje prijateljstva, a inspirisano je dugogodišnjim prijateljstvom i suradnjom grada Osijeka i grada Tuzle.

Djedovi i bakice Mrazovi iz nekoliko moto klubova su na motociklima prodefilovali ulicama grada Osijeka i posjetili Dom za odgoj djece i mladeži, a zatim, kao i svake godine, posjetili i darivali djecu u Dječjem domu Klasje. Nakon posjeta Domovima, provozali su se i do glavnog Osječkog Trga Ante Starčevića gdje su okupljene mališane i sugrađane darivali slatkišima.

Ove godine Moto Klub Salines će organizovati Motomrazove u Tuzli, a ova humanitarna akcija će biti nastavljena u subotu, 27. decembra 2014, kada će članovi ovog kluba sa prijateljima iz MK Osijek kao i svim bajkerima dobrog srca, posjetiti dom za djecu bez roditeljskog staranja u Slavinovićima i uz prigodno druženje podjeliti novogodišnje paketiće.