|

Bajkeri mekog srca: Članovi MC Condor paketićima obradovali štićenike "Doma porodice"

Bajkeri mekog srca: Članovi MC Condor paketićima obradovali štićenike "Doma porodice"
374
Piše: E. M.
28.12.2014. u 14:18
15
komentara
374

dijeljenja
1/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
2/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
3/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
4/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
5/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
6/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
7/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
8/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
9/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
10/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
11/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
12/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
13/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
14/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
15/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
16/16 Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Zenički bajkeri Motokluba ​"​Condor​"​ i ove godine novogodišnjim paketićima obradovali su mališane Javne ustanove "Dom porodica" Zenica.
Oko tridesetak članova MC "Condor" iz Zenice i ove godine nastavili su svoju tradiciju podijele novogodišnjih paketića mališanima JU "Dom porodica" u Zenici, a uz pomoć članova motokluba, simpatizera i građana Zenice ova akcija se uspješno provodi već osam godina.

Jedan od organizatora današnjeg događaja je Elvir Alić, koji je u razgovoru za Klix.ba kazao kako ovo nije jedina humanitarna akcija u kojoj su učestvovali ove godine, ali da je posljednja u 2014. godini.

"Ovo je osma godina kako organizujemo podjelu paketića za oko stotinjak djece u Domu porodica, dok jedan dio paketića ide u Centar za socijalni rad i našoj djeci. U proteklom periodu uz pomoć članova i simpatizera našeg kluba ali i građana Zenice uspjeli smo prikupiti sredstva da i ove godine obradujemo naše prijatelje. Mi smo prepoznatljivi u ovom gradu po našim humanitarnim akcijama, a u poplavama smo učestvovali u spašavanju, nosili smo hranu i vodu unesrećenim, tako da sa ovom akcijom samo zaključujemo godinu", izjavio je Alić.

Zenički bajkeri već osam godina razbijaju predrasude da su bajkeri opaki momci, namrštenih lica sa kožnim jaknama i bijesnim motorima, a Alić je dodao da su oni samo jedna velika porodica i dio zajednice.

"Bajkeri su ljudi mekog srca i zaista se trude da pomognu koliko mogu. Priče koje kruže u društvu nisu istinite jer svi mi imamo drugačiji osjećaj prema ovome. Mi živimo za zajednicu, mi jesmo zajednica i ponašamo se kao jedna velika porodica jer svi mi imamo porodicu i djecu", dodao je Alić.

Šestogodišnja Mia Prokić danas je bila u ulozi male Djeda Mrazice te je svojim vršnjacima u centru Zenice dijelila slatkiše.

"Danas ovdje dijelim bombone i lizala djeci za Novu godinu i to me usrećuje kao i njih. Odijelo su mi kupili mama i tata, a sada ćemo ići podijeliti paketiće za djecu u Domu porodica", kazala je Mia neposredno pred polazak bajkera u Dom porodica.

Bajkere je ispred Dom porodica sačekao veliki broj štićenika koji su im pomogli da istovare paketiće i unesu u prostorije gdje su im pripremili novogodišnju predstavu. Direktor Doma, Branko Dilber je izrazio zahvalnost bajkerima koji iz godine u godinu donesu osmijehe na lica mališana koji se nalaze u Domu porodica.

Štićenica Doma porodica u Zenici Nedeljka je kazala kako bajkeri iz godine u godinu obraduju veliki broj djece.

"Drago mi je zbog naših mališana što im svake godine donesu paketiće i to je za njih velika radost u ovim novogodišnjim praznicima. Za nas starije je to manje-više bitno, ali za njih to predstavlja jedno veliko iskustvo. Ovo je dobar način da oni najmlađi bajkere ne zamišljaju onako kako postoji slika u društvu već da vide da su to dobri ljudi", izjavila je Nedeljka.

Nakon programa kojeg su priredili štićenici Doma porodica uslijedila je podjela paketića, a zenički bajkeri su svoje druženje nastavili u prostorijama kluba uz zajednički ručak.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...