vijesti
12

Najmlađi Zeničani proslavili Novu godinu, stariji bez dočeka na otvorenom

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Javnog dočeka Nove godine u Zenici neće biti, ali novogodišnje slavlje i zabava nisu zaobišli zeničke mališane koji su danas na Trgu Alije Izetbegovića imali malu predstavu povodom Nove godine.

Novogodišnju zabavu za mališane priredili su Grad Zenica i Služba za društvene djelatnosti, a podršku je pružio i prvi ovlašteni sistem za upravljanje ambalažnim otpadom Ekopak. Današnje druženje sa mališanima u Zenici bilo je u zabavno-edukativnog karaktera, a učili su o značaju reciklaže.

"Ekopak dvije godine ima uspješnu saradnju sa Forumom građana Zenice i Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici, a danas smo kroz kviz 'Tvrle ekolog' odlučili edukovati najmlađe kako odlagati ambalažni otpad i koji je značaj reciklaže", izjavila je stručna saradnica za prodaju i komunikaciju Ekopaka Samra Jašić.

Mališani su uživali u programu koji je bio obogaćen igrokazima, plesovima i dječijim muzičkim hitovima, a u okviru programa novogodišnje paketiće za mališane dječijih organizacija podijelit će Djed Mraz.

Centar Zenice danas je ispunjen Zeničanima koji obavljaju posljednje pripreme za proslavu novogodišnje noći, a Djed Mraz sa svojim konjima danas ima mnogo posla.

"Proteklih dana je bilo manje posla, ali ne mogu reći da ga nije bilo nikako. Danas ima mnogo više ljudi koji žele da se provozaju u konjskim kolima tako da rijetko kad ima vremena da se odmori", kazao je Djeda Mraz.

Oni građani Zenice koji su debljeg novčanika, Novu godinu su odlučili provesti van granica Bosne i Hercegovine, dok slavlje neće izostati ni u ugostiteljskim objektima u Zenici, koji su pripremili raznovrsnu ponudu za sve, a veliki broj Zeničana ponoć će dočekati i u krugu porodice.