|

FOTO+VIDEO
/
B. Luka: Pred mališanima "savladani i uhapšeni razbojnici"

B. Luka: Pred mališanima "savladani i uhapšeni razbojnici"
0
S
Piše: D. T.
30.3.2012. u 14:44
31
komentara
0

dijeljenja
1/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
2/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
3/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
4/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
5/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
6/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
7/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
8/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
9/9 Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
Zaglušujuće sirene, škripa kočnica, hapšenje, savladavanje razbojnika i arsenal naoružanja, samo je dio onoga što se danas moglo vidjeti na parkingu ispred Centra javne bezbjednosti Banja Luka, gdje je policija za građane i mališane priredila manifestaciju Dan otvorenih vrata.
Iako su pojedini Banjalučani mislili da se radi o stvarnoj akciji te su zagonetno dolazili na "mjesto događaja", smijeh mališana i aplauzi brzo su ih pokazali da se radi o pokaznoj policijskoj vježbi.

Djeca iz banjalučkih vrtića i osnovnih škola te veći broj građana danas su imali priliku da se druže sa pripadnicima CJB Banja Luka, ali i da razgledaju opremu koja se koristi u policijskom poslu.

Mališanima je pokazan arsenal naoružanja, kao i predmeti koji se koriste u kriminalističkoj tehnici, a djeca su nakon toga imala priliku izbliza vidjeti policijska vozila i borilačke vježbe pripadnika banjalučke policije.

"Ova tradicionalna manifestacija se održava svake godine. Osnovni cilj je da građane i mlađe naraštaje približimo policiji, da ljudi shvate kako je policija u službi građana i da je ona njihov servis", rekao je načelnik CJB Banja Luka Mladen Marić.

Banjalučki mališani su bili oduševljeni onim što su vidjeli, a jedan petogodišnji dječak nam je rekao da mu se najviše sviđaju policijske maske.

Njegova drugarica iz vrtića je naglasila kako joj se ne sviđaju borilačke vještine i oružje, ali da je oduševljena policijskim vozilima i motorima koji imaju “različita svjetla”.

Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...