{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu u okviru Kid's festivala obilježen Dan policije

F
12.6.2012. u 16:41
2
1
U Sarajevu u okviru Kid's festivala obilježen Dan policije
2
U sklopu Kid's festivala, koji se održava u sarajevskoj "Zetri", danas je obilježen Dan policije.
Tim povodom održana je pres-konferencija na kojoj su prezentirane aktivnosti koje će ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, (MUPKS), Brčko Distrikta i Republike Srpske, predstaviti mališanima Kid's festivala i građanima te im na taj način približiti rad policije.

Konferenciji su, osim ministra MUPKS-a Muhameda Budimlića, prisustvovali i Jasmin Idrizović, načelnik Sektora uniformirane policije Uprave policije MUPKS-a, Željka Kujundžija, portparolka SIPA-e, Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo, Halid Emkić, portparol policije Brčko Distrikta, Mersiha Novalić, portparolka FMUP-a.

Budimlić je izrazio zadovoljstvo što je MUPKS-a od EUPM-a u BiH prihvatio domaćinstvo u organizaciji Dana policije, i naglasio da je to dobra prilika da se na viši stepen podigne saradnja s građanima, posebno s djecom, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola koji u velikom broju dolaze na Kid's festival.

"Ovo je prilika u kojoj mi možemo prezentacijom aktivnosti policije, educirati naše male sugrađane o svim prijetnjama koje imamo u svakodnevnom životu i dati im priliku da sigurnije žive u svojim gradovima“, rekao je Budimlić.

U organizaciji Dana policije, u okviru Kid's festivala, učestvuju jedinice za saobraćaj i jedinice za specijalističku podršku sa svojim štandovima i materijalima, djeca će imati priliku i mogućnost da probaju motore jedinice za saobraćaj te će moći da postavljaju razna pitanja vezana za policijski poziv.

"Jako sam sretna da udružene policijske snage Bosne i Hercegovine preuzimaju organizaciju Dana policije. Naša policija treba da posluži kao primjer uspješne promocije značaja policije u široj društvenoj zajednici" istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Pripremljena je i radionica o edukaciji djece o opasnostima koje vrebaju na internetu, projekt MUPRS-a, a policija Brčko Distrikta će prikazati opremu kao i obučenost kojom se suprotstavlja kriminalu.

Na inicijativu USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u BiH, ove godine u program Kid's festivala su uvrštene posjete Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu Federacije. Jučer i danas učenici osnovnih škola iz Drvara i Rudog su posjetili Parlamentarnu skupštinu BiH, dok su u posjeti Parlamentu Federacije BiH boravili učenici osnovnih škola iz Kladnja i Kaćuna.

Zavrsetak 9. KIDS Festivala obilježio je efektan nastup specijalnih snaga policije nakon čega je uslijedilo prikazivanje filma Kung Fu Panda 2.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: