{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu u okviru Kid's festivala obilježen Dan policije

F
12.6.2012. u 16:41
2
1
U Sarajevu u okviru Kid's festivala obilježen Dan policije
2
U sklopu Kid's festivala, koji se održava u sarajevskoj "Zetri", danas je obilježen Dan policije.
Tim povodom održana je pres-konferencija na kojoj su prezentirane aktivnosti koje će ministarstava unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, (MUPKS), Brčko Distrikta i Republike Srpske, predstaviti mališanima Kid's festivala i građanima te im na taj način približiti rad policije.

Konferenciji su, osim ministra MUPKS-a Muhameda Budimlića, prisustvovali i Jasmin Idrizović, načelnik Sektora uniformirane policije Uprave policije MUPKS-a, Željka Kujundžija, portparolka SIPA-e, Danka Tešić, portparolka CJB Istočno Sarajevo, Halid Emkić, portparol policije Brčko Distrikta, Mersiha Novalić, portparolka FMUP-a.

Budimlić je izrazio zadovoljstvo što je MUPKS-a od EUPM-a u BiH prihvatio domaćinstvo u organizaciji Dana policije, i naglasio da je to dobra prilika da se na viši stepen podigne saradnja s građanima, posebno s djecom, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola koji u velikom broju dolaze na Kid's festival.

"Ovo je prilika u kojoj mi možemo prezentacijom aktivnosti policije, educirati naše male sugrađane o svim prijetnjama koje imamo u svakodnevnom životu i dati im priliku da sigurnije žive u svojim gradovima“, rekao je Budimlić.

U organizaciji Dana policije, u okviru Kid's festivala, učestvuju jedinice za saobraćaj i jedinice za specijalističku podršku sa svojim štandovima i materijalima, djeca će imati priliku i mogućnost da probaju motore jedinice za saobraćaj te će moći da postavljaju razna pitanja vezana za policijski poziv.

"Jako sam sretna da udružene policijske snage Bosne i Hercegovine preuzimaju organizaciju Dana policije. Naša policija treba da posluži kao primjer uspješne promocije značaja policije u široj društvenoj zajednici" istakla je Susanne Prahl, direktorica KIDS Festivala.

Pripremljena je i radionica o edukaciji djece o opasnostima koje vrebaju na internetu, projekt MUPRS-a, a policija Brčko Distrikta će prikazati opremu kao i obučenost kojom se suprotstavlja kriminalu.

Na inicijativu USAID-ovog Projekta jačanja parlamenta u BiH, ove godine u program Kid's festivala su uvrštene posjete Parlamentarnoj skupštini BiH i Parlamentu Federacije. Jučer i danas učenici osnovnih škola iz Drvara i Rudog su posjetili Parlamentarnu skupštinu BiH, dok su u posjeti Parlamentu Federacije BiH boravili učenici osnovnih škola iz Kladnja i Kaćuna.

Zavrsetak 9. KIDS Festivala obilježio je efektan nastup specijalnih snaga policije nakon čega je uslijedilo prikazivanje filma Kung Fu Panda 2.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: