BiH
5

Azra Miletić negirala krivicu za primanje mita

FENA
Azra Miletić
Azra Miletić
Sutkinja Azra Miletić negirala je pred Sudom BiH krivicu po optužnici koja je tereti da je kao sudija primila mito. Krivicu su negirali i optuženi Senad Šabić i Ramo Brkić, koje optužnica tereti za davanje mita.

Krivicu su negirali i optuženi Senad Šabić i Ramo Brkić, koje optužnica tereti za davanje mita.

"Ovdje je učinjeno bezbroj procesnih povreda. Mi još nismo vidjeli sve dokaze, ali bez obzira na to, spremna sam da se izjasnim", kazala je Miletić.

Odbrana je na ročištu pokrenula pitanja dostavljanja dokaza, kao i mjera zaštite za svjedoke.

"Sudija za prethodni postupak nije razmotrio naše argumente u vezi sa mjerama zaštite za svjedoke, pa vas molimo da to učinite vi kao sudija za prethodno saslušanje", navela je braniteljica Edina Rešidović.

U vezi sa dostavljanjem dokaza sudija Minka Kreho je kazala da je odbrani dostavljen dopis da mogu pristupiti u Sud i preslušati CD-ove presretnutih razgovora.

Međutim, kako je napomenula, kopije nije moguće dostaviti, jer će sve što ne bude korišteno biti uništeno.

Odbrana je istakla da će insistirati na pravu da dobiju kopije svih dokaza.

Na konstataciju da se u drugim postupcima dostavljaju kopije dokaza, Kreho je odgovorila da je to vjerovatno u predmetima u kojima ne postoji još jedna istraga.

Prema optužnici, Šabić i Brkić su Azri Miletić kao sudiji Suda BiH obećali novčanu naknadu kako bi utjecali na ishod drugostepenog postupka u kojem im se sudilo za organizovani kriminal, javio je BIRN-Justice Report.