{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete

30.10.2014. u 17:58
0
10
Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete
0
Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete
Foto: Klix.ba
Skupština grada Banja Luka usvojila je danas elaborat o procijenjenim štetama na području grada, koje su prouzrokovale avgustovske poplave, a ukupna šteta na području Banje Luke procijenjena je na 6.495.592 КМ.
Odbornici su na prvoj sjednici nakon ljetne pauze jednoglasno usvojili i odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada za 2014. godinu, kojom se poreski obveznici kojima je nastala materijalna šteta na nepokretnostima, kao posljedice poplava i klizišta, a koji su upisani u Registar šteta koji je usvojila Vlada Srpske, oslobađaju plaćanja poreza na nepokretnosti u ovoj godini.

Zamjenica gradonačelnika Banje Luke Jasna Brkić je u izjavi novinarima rekla da su svi odbornici svjesni potrebe da se tačno utvrdi kakve i kolike štete su nastupile tokom avgustovskih poplava.

"Obaveza je da definišemo dobar program mjera iz svih raspoloživih sredstava. U ovom momentu očekujemo da će Fond solidarnosti, shodno zakonu o prikupljanju tih sredstava, početi distribuciju sredstava koji će budžetu grada dobro doći, jer je dio redovnih sredstava upotrebljen za hitna interventna saniranja šteta nastalih u poplavama", izjavila je Brkić.

Ona je još naglasila da je Banja Luka jedna od jedinica lokalne samouprave koja je prva odreagovala u saradnji sa programom Evropske unije za oporavak od poplava, te da će po objavljenom javnom pozivu dobiti mogućnost za saniranje više od 200 stambenih jedinica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: