{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete

30.10.2014. u 17:58
0
10
Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete
0
Avgustovske poplave Banjoj Luci nanijele 6.495.592 КМ štete
Foto: Klix.ba
Skupština grada Banja Luka usvojila je danas elaborat o procijenjenim štetama na području grada, koje su prouzrokovale avgustovske poplave, a ukupna šteta na području Banje Luke procijenjena je na 6.495.592 КМ.
Odbornici su na prvoj sjednici nakon ljetne pauze jednoglasno usvojili i odluku o izmjeni i dopuni odluke o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području grada za 2014. godinu, kojom se poreski obveznici kojima je nastala materijalna šteta na nepokretnostima, kao posljedice poplava i klizišta, a koji su upisani u Registar šteta koji je usvojila Vlada Srpske, oslobađaju plaćanja poreza na nepokretnosti u ovoj godini.

Zamjenica gradonačelnika Banje Luke Jasna Brkić je u izjavi novinarima rekla da su svi odbornici svjesni potrebe da se tačno utvrdi kakve i kolike štete su nastupile tokom avgustovskih poplava.

"Obaveza je da definišemo dobar program mjera iz svih raspoloživih sredstava. U ovom momentu očekujemo da će Fond solidarnosti, shodno zakonu o prikupljanju tih sredstava, početi distribuciju sredstava koji će budžetu grada dobro doći, jer je dio redovnih sredstava upotrebljen za hitna interventna saniranja šteta nastalih u poplavama", izjavila je Brkić.

Ona je još naglasila da je Banja Luka jedna od jedinica lokalne samouprave koja je prva odreagovala u saradnji sa programom Evropske unije za oporavak od poplava, te da će po objavljenom javnom pozivu dobiti mogućnost za saniranje više od 200 stambenih jedinica.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: