{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Avdo Avdić i Elma Kazagić novi urednici na Federalnoj televiziji

4.5.2012. u 12:35
0
Avdo Avdić i Elma Kazagić novi urednici na Federalnoj televiziji
0
Avdo Avdić i Elma Kazagić novi urednici na Federalnoj televiziji
Avdo Avdić
Upravni odbor Radio-televizije Federacije BiH, na redovnoj 117. sjednici održanoj 3. maja 2012. godine, jednoglasno je dao saglasnost na prijedlog Poslovodnog odbora i generalnog direktora za imenovanje Avde Avdića na poziciju urednika Redakcije Vijesti Federalne televizije.
Također, podržan je i prijedlog da se Elma Kazagić imenuje na poziciju urednik-producent u Redakciji Vijesti Federalne televizije.

Od novoimenovanih urednika očekuje se da u svom radu poštuju principe profesionalnog novinarskog rada, te da u programskom segmentu kojim  rukovode uspostave uređivačke standarde, koji će ispunuti sve zadatke koji se u modernim demokratskim državama stavljaju pred javni medijski servis, a to su, prije svega, objektivnost i jednak pristup prema svim protagonostima društvenog i političkog života u našoj zemlji, navodi se u saopštenju Upravnog odbora RTVFBiH.

Damir Kaletović i Željko Tica koji su u proteklih nekoliko mjeseci obavljali poslove uređivanja informativnih programskih sadržaja u FederalnojTV, vraćaju se sada svojim radnim zadacima propisanim Ugovorima o radu s RTV Federacije BiH koje posjeduju.

Upravni odbor je istovremeno dao i jednoglasnu podršku nastojanjima i zaključcima Poslovodnoga odbora RTV Federacije BiH s prethodne dvije sjednice, a koji su usmjereni na unapređivanje stabilnog i funkcionalnog poslovanja u svim sektorima i odjelima RTV Federacije BiH. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: