Prijavilo se 14 kandidata
0

UO BHRT-a danas odlučuje o novom generalnom direktoru

FENA
Na Radio-televiziji Bosne i Hercegovine (BHRT) u toku je sjednica Upravnog odbora ove medijske kuće, na kojoj bi trebala biti donesena odluka o izboru generalnog direktora javnog RTV servisa BiH, potvrdila je Feni glasnogovornica BHRT-a Sabina Bačvić-Zečević.

Članovi Upravnog odbora su u subotu obavili intervjue sa 14 kandidata koji su se prijavili na javni konkurs za poziciju direktora BHRT-a.

Kandidati su Nino Ćorić, Marinko Brkić, Saša Ristović, Goran Prodić, Vedrana Tičić, Milan Trivić, Amir Zukić, Nermin Durmo, Esad Cerović, Meho Alić, Maid Pračić, Arif Mesihović, Kenan Ikić i sadašnji v.d. direktora BHRT-a Muhamed Bakarević.

Odluku će donijeti četiri člana Upravnog odbora BHRT-a - Nikola Deretić, Mirko Vuković, Ahmed Žilić i Marija Putica. Da bi jedan od kandidata bio izabran, potrebno je da ima glasove tri člana UO.

Sabina Bačvić-Zečević naglašava da je na dnevnom redu sjednice, pored izbora direktora, i usvajanje sanacionog plana za BHRT, koji je na tragu mjera štednje za ovu medijsku kuću.

BHRT će, po završetku sjednice UO, saopćiti usvojene odluke.

Mandat generalnog direktora BHRT-a traje pet godina. On, između ostalog, rukovodi poslovanjem, predstavlja i zastupa BHRT i odgovoran je za zakonitost poslovanja i provođenje odluka Upravnog odbora.