Upravni odbor odlučio
0

Muhamed Bakarević izabran za generalnog direktora BHRT-a

Sarajevo-x.com
Muhamed Bakarević (Foto: Sarajevo-x.com)
Muhamed Bakarević (Foto: Sarajevo-x.com)
Na sjednici Upravnog odbora BHRT-a, održanoj 26.03.2012. godine, u skladu sa Zakonom o Radio televiziji Bosne i Hercegovine za generalnog direktora BHRT-a izabran je Muhamed Bakarević.

Muhamed Bakarević rođen je 1956. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. U bogatom profesionalnom iskustvu obavljao je uspješno odgovorne rukovodne/menadžerske funkcije.

Od 2009. godine angažiran je u BHRT-u, prvo, na poslovima pomoćnika generalnog direktora za finansijske poslove, a potom i vršioca dužnosti generalnog direktora BHRT-a. Značajne rezultate u periodu dosadašnjeg mandata Muhamed Bakarević je iskazao u stvaranju realnog finansijskog prikaza stanja u BHRT-u, reprogramiranju i uspostavi protokola izmirenja zaostalih dugovanja BHRT-a, izradi planova za sanaciju i finansijsku konsolidaciju. Rezultat kvalitetnog strateškog planiranja i provedenog plana štednje: BHRT je u poslovnoj 2011. godini iskazala pozitivan finansijski rezultat u iznosu od 313.469 KM, u toku 2011. BHRT je izmirila 2.083.382 KM obavezza iz prethodnog perioda, od 2002. do 2008., također pokriveni su i rashodi poslovanja tekućeg perioda, saopćeno je iz BHRT-a.

Opredjeljujući se za izbor Muhameda Bakarevića na mjesto generalnog direktora BHRT-a, Upravni odbor BHRT-a izrazio je očekivanja da će u atmosferi partnerskog odnosa između uprave i menadžmenta BHRT-a biti nastavljen trend konsolidacije i istovremeno razvoja ove medijske kuće, čime će se doprinjeti unaprijeđenju sveukupnog ambijenta, kako u sklopu Sistema javnog emitiranja u BiH tako i društva u cjelini.