Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Avad Bahto prestanite se vise predstavljati kao predsjednik Sindikata BH Telecoma,jer vas je vase clanstvo na vandrednoj skupstini a zbog vaseg samovoljnog djelovanja ,koristenja srdstava na svoju ruku kako vam se htjelo i bez odluka odgovarajucih tijela u da ne nabrajam vise jer je mnogo toga ,smijenilo sa te pozicije.Svojim djelovanjem ste zavili isti taj sindikat u crno >Ismet Bajramovic se nije ni udostojio da ispita djelovanje svog zamjenika,i ponasa se upravo kao i on kao da se nista ne desava u sindikatu BHtelecoma,valjda misle da niko nema pravo osim njih da zastupa interese sindikata i da nema pravo da se neko zapita kako oni rade svoj posao.Sa sindikatom sa njima dvojicom u vrhu bojim se da radni ljudi ove drzave ne mogu ocekivati nista dobro.
vidi ti Bahte! Na svoju ruku - Ha? Deder reci, koliko? Kompletan SSBiH treba restaurirati, dezinfektovati i izvršiti totalnu čistku ljudskog resursa - te napraviti SS po mjeri radnika, a ne poslodavaca i stranaka na vlasti!
AVAD BAHTO je klasični prevarant i stid me je što sam član sindikata i kakvog. Čovjeka znam i mogu samo reći da prima cca 3000KM plaće u BHTelecomu a da ništa ne radi, jer se ne smije pojaviti tamo.
Pročitati obavezno: " Kako je prvi sindikalista Ismet Bajramović zaposlio kćerku u Vladi Federacije" p.s. To je ona što je filozof u struci a radno iskustvo sticala u zanatskoj radnji!
Jel vas stid sto neorganizujete generalni strajk svih sindikata ? Ne nije, i opet lazete, a to cemo se i uvjerit poslje tog danas sastanka, jer necete organizovat generalni strajk svih sindikata i radnika, jer vas oni ne zanimaju, samo se za sebe zanimate i to je to. Potvrdu za ovo da vas radnici ne zanimaju cemo vidjeti u vasoj odluci danas da necete organizovat generalni strajk. Nazalost :(
Napraviti zakone koji stite sindikaliste , zatim izvrsiti ukidanje sindikata te reosnivanje na principu izbora predstavnika iz svih firmi na demokratskim principima , tajnim glasanjima bez ponudjenih opcija.... Nakon toga od izabranih vrsiti izbor granskih predstavnika te nakon toga od njih izabrati predsjednika svih sindikata....kad se mjesecno odredjudje povjerenje predsjedniku na sastancima sindikata tad se i odrzava rad na nivou... Sindikat zastititi zakonom od uplitanja politike , a duznost svake firme je da ima sindikat...... Ovi sto su sad u sindikatima su poltroni parexelance....i niko im pera odbiti ne moze , gori su od ovih privatnika na budzetskim jaslama koji doje kesh iz drzavne firme..... Dok ne bude postenog vodjenja sindikata nece biti ni protesta niti odziva , gdje se sa vrha do dna sve firme pokrenu na proteste , bez obzira na stanje u pojedinoj firmi ili instituciji , nema nam hajra.....
djeca rade sto roditelji rade ,a roditelji koji rade nastavljaju tradiciju..?! svi koji su radili u jugi su po automatizmu bili clanovi sindikata,a svi u sind. vodjstvu clanovi partije. sta je sindikat tada radio ,radi i sada . dakle nista se nije promijenilo.
zato i jesu impotentni. da su se nekad borili i izborili za prava niko im vise ne bi ta prava oduzeo. u najnaprednijim zemljama eu velike firme moraju da nadju zajednicki jezik sa sindikatom. s druge strane ni oni nisu budale i znaju ekonomiju. trazi se 5 %,a vlasnik nudi 1% i na kraju svi zadovoljni sa 2-3 %. daleko smo mi od tih shvatanja.
AVAD BAHTO... HA HA HA.. TUZI TELECOM ZA MILIONE, SATRO PRESDSTAVLJA PRAVA RADNIKA SINDIKATA BHTELEKOMA, A GLEDA DA UZME SEBI PARE... LOPOV, FOLER. DAJ BOLAN AVADE, PA MAHALA JE OVO. NISTA TI NEPREDSTAVLJAS, SEM SEBE SVOG INETRESA I I TIH NEKAKVIH ZENA ( GLUPE SU KO K...... ). TI SE PREDSTAVLJAS KAO VELIKI MUSLIMAN, KOFOL ALIJA TI NA FB PROFILU, PA BOLAN KAKO TE NIJE STID I SRAM COVJEKA. PRESTANI VISE KRASTI LOPOVE JEDAN, DOSTA SI POKRAO
zar ima iko da je nezadovoljan??? zar nije nezaposlenost 12% kod nas??
PRAVA RIJEČE JE SAVEZ SAMOSTALNIH SIDNIKATA, E OVA DVA SU PRAVO SAMOSTALNI - SAMO ZA SEBE. TREBA IM POGLEDATI IMOVINSKI KARTON.
Ovakvi sindikati su izgubili smisao nakon februara. Oni nemaju ni najmanje pravo da organizuju bilo kakvo okupljanje jer bi time izazavali samo revolt gradjana. Sve sto naprave izgledat ce licemjerno jer nisu protestovali kada je trebalo.
Otkud politichki pritisak na sindikate? Eto otkud politika u nas da se mjesa u bilo sta ? Bash sam zatechen i iznenadjen...