BiH
0

Autoceste FBiH dodijelile stipendije za 25 studenata

FENA
Direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić danas su u Sarajevu dodijelili 25 stipendija studentima građevinskih fakulteta i fakulteta za zaobraćaj i komunikacije s prostora FBiH, a koje su osigurale Autoceste FBiH.

Petnaest stipendija je dodijeljeno studentima treće godine prvog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 100 KM, a deset stipendija studentima prve i druge godine drugog ciklusa studija, u mjesečnom iznosu od 300 KM.

Riječ je o jednogodišnjim stipendijama i namijenjene su za školsku 2011./2012. godinu.

Direktor Karić najavio je da će dodjela stipendija biti nastavljena te dodao da je saradnja sa studentima počela prošle godine i da je izvjestan broj studenata, u okviru nastave, imao i praksu u prostorijama JP Autoceste FBiH.

Karić je istaknuo da uprava Autocesta FBiH ovim projektom želi mladim ljudima pružiti šansu za stjecanje praktičnog znanja, a možda i budućeg radnog angažmana u JP Autoceste FBiH.

Čestitajući dobitnicima stipendija, ministar Damir Mašić kazao je da su stipendije fokusirane upravo na one privredne grane koje su pokretači BiH, naglasivši, pritom, da nijednoj zemlji nema prosperiteta koja ne ulaže u mlade i njihovo obrazovanje.

Mašić je istaknuo i to da su Autoceste FBiH ovim činom pokazale da su društveno odgovorno preduzeće te je pozvao i druge kompanije da slijede današnji primjer.