Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne vidim kako bi mogli ostati u BiH bez mandata UN-a, da to bude zakonski. Gluposti.
To bi se lako moglo tumaciti kao neka vrsta "holandskog sindroma" koji smo imali prilike vidjeti u Srebrenici 1995. Ovo je poruka svakom Bosnjaku koji ima gram mozga - ako zagusti, mozete da racunate samo na sebe, i MOZDA na Amerikance. Sve ostalo je peechkin dim!
Evo šta će se desiti ako se desi velika Srbija; Biblija, Izaija 13:16: pred očima smrskat će im dojenčad, opljačkati kuće, silovati žene.
Austrijski medij navode da bi Putin mogao djelovati na poziv člana Predsjedništva Milorada Dodika. putin ne moze da djeluje u ukrajini a kamoli kod nas. rusija uskoro gubi mogucnost veta, zato sto vise nija nikakva sila. rusija je velika sjeverna koreja
Najbolje će biti da neproduže i da dođe NATO.....
Mogu razumjeti, ako ne produzi se onda fkt nema logike riskirati svoje vojnike. Na drugu stranu to je tipicno Austrija - sluzio sam u Bundesheer PzB33 tada, imao sam obuku za topnika znaci vojska Austrije je na nivou OSBiH, tenkovi nisu vise up to date - Leopard 2A5 star skoro 30 godina, nismo imali ni za uniforme, municija stara itd.
I na to sve ljudi jednostavnu nemaju motivaciju, bili na Golasnkoj visoravni kao UN vojnici, prva granata pala, oni vec u avionu prema becu a fino je bilo primati po 3.000-4.000€ neto plate.
Austrija će povući svoju vojsku iz BiH ako ne bude produžen mandat EUFOR-a --- Vratice se u snagama NATO-a 🤭🧐
mislim da austrija nije članica nato pakta.
Jest eto ´rvaCka pa umarsirajte na teritoriju Bosne i Hercegovine pod krinkom NATO-a kada ne mozete na drugi nacin.
Mrš kući..! Imat će tamo na zimu više posla
Povucite se ...i mene povucite za Racku...svakako vas nije bilo ovdje ni 92-95...pichkice
nemaju potvrde o 4 dozi vakcine
Ako se ne produži, svakako ne mogu ostati..
Nemojte Austrijanci molim vas ici. Ja nekako najvise vjerujem Njemcima i Austrijancima
Nemoj te nas vi napuštat, neće biti više Gavrila
Ako se kojim slučajem ne produži misija, a čisto sumLjam da neće, jer Bosanski pravoslavac i Putin znaju, da se onda raspoređuju NATO trupe. To je u Dejtonu tako.
Zna putler da ako se ne produzi boravak ovih mijenja ih NATO, a time bi ga i zvanicno metno bosanskohercegovackim separatistima koji ga obozavaju.
Ovo je samo prva domina u nizu. Logično da će prvo izaći država koja se smatra neutralnom (iako neutralnost u stanju krize ne postoji). Onda Bog te pita šta će ostati i na šta će Dodik sve bit spreman. Jer ovako javno kad kažeš, znači da se ograđuješ