Reakcija
11

Asim Crnalić: Milan Tegeltija nije osumnjičen za korupciju

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Advokat Asim Crnalić, koji predstavlja predsjednika VSTV-a Milana Tegeltiju u disciplinskom postupku koji je protiv njega vodi, reagovao je na izjavu predsjednika Naše stranke Predraga Kojovića koji je za Klix.ba kazao da je Tegeltija osumnjičen za korupciju.

Kojović je, naime, u razgovoru za Klix.ba u jednom dijelu kazao kako se Tegeltija tereti za korupciju na šta je reagovao njegov branjenik.

"Kojović je u tekstu naveo da je Tegeltija osumnjičen za korupciju. To je neodgovorna izjava jednog političara zbog toga što Tegeltija nije osumnjičen za korupciju jer je u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pozvan kao svjedok, a pred disciplinskim tužiteljem je osumnjičen da je imao neprimjeren kontakt. To su dvije različite stvari i ne mogu se nazvati korupcijom kako kaže Kojović", rekao je Asim Crnalić, branitelj Milana Tegeltije u disciplinskom postupku.

Podsjećamo, Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH donijela odluku kojom je odbacila disciplinsku tužbu protiv predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Ured disciplinskog tužioca podigao je ranije disciplinsku tužbu protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, a po disciplinskoj prijavi sudije Okružnog suda u Banjoj Luci Milana Blagojevića.