{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Arziji Mahmutović izglasano nepovjerenje

S
15.4.2010. u 08:31
0
151
Arziji Mahmutović izglasano nepovjerenje
0
Arziji Mahmutović izglasano nepovjerenje
Na sjednici Vijeća roditelja JU Djeca Sarajeva, održanoj 14. aprila 2010. godine, izglasano je nepovjerenje Arziji Mahmutović, sadašnjoj direktorici ustanove.
Na sjednici na kojoj se raspravljalo o odluci v. d. Upravnog odbora ustanove o imenovanju Arzije Mahmutović na poziciju v. d. direktorice ustanove, do rezultata konkursa objavljenog u nedelju 11. aprila, većinom glasova (12 za, tri suzdržana) donesena je odluka o neizglasavanju povjerenja sadašnjoj direktorici ustanove, navodi se u saopćenju za javnost Vijeća roditelja.

Roditelji su usvojili mišljenje da trenutna situacija u Ustanovi Djeca Sarajeva otvara mnoga pitanja, te iskazali generalno nezadovoljstvo načinom upravljanja tom institucijom.

Svjesni svojih prava i obaveza u punom kapacitetu, roditelji ovim putem žele prenijeti svoj stav u javnost i finalno prekinuti situaciju u kojoj se konstantno pojavljuju pitanja na koja niko od relevantnih institucija i organa ne daje odgovor.

U nadi da će ova odluka biti motivator za pokretanje novog razdoblja u funkcionisanju JU Djeca Sarajeva, te dovesti do razjašnjenja sporne situacije vezane za konkurs za članove Upravnog odbora ustanove, zvanično izabrani predstavnici roditelja u Vijeću, te njihovi predstavnici u UO ustanove planiraju poduzeti mjere pri osiguravanju legalnosti procesa kandidiranja i odabira finalnog kandidata za poziciju direktora/ice ustanove prema već pomenutom konkursu.

Ova odluka donesena je na osnovu više pokazatelja o mobbingu unutar ustanove, kao i na osnovu sumnji o zloupotrebi položaja sadašnje direktorice.

Kako saznaje Sarajevo-x.com roditelji planiraju uvesti klauzulu kojom bi sve prijave za mjesto direktora ustanove predavale i v. d. Upravnom odboru, a ne kao do sada isključivo ustanovi. Time bi se smanjila mogućnost manipulacija, tvrde roditelji.

"Djeca i dalje borave u istim, lošim uslovima. U JU Djeca Sarajeva se ništa nije popravilo. Odlučili smo izglasati nepovjerenje direktorici Mahmutović jer u toku njenog mandata ima mnogo otvorenih pitanja, nerazjašnjenih i sakrivenih stvari i sumnjamo da bi bilo pozitivno da ona ostane na funkciji", istakao je za Sarajevo-x.com jedan od roditelja pri Vijeću roditelja JU Djeca Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: