Odluka Općinskog suda
0

Arzija Mahmutović ostaje na mjestu v. d. direktorice

Sarajevo-x.com
Arzija Mahmutović (Foto: Start BiH)
Arzija Mahmutović (Foto: Start BiH)
Arzija Mahmutović ostaje v. d. direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva". Odluka o tome je donesena nakon što je Mahmutovićeva podnijela tužbu protiv Vlade Kantona Sarajevo, tako da je u rekordnom roku dobila rješenje o privremenoj mjeri prema kojoj, do donošenja presude, ostaje na mjestu v. d. direktorice.

Rješenje o ostanku Arzije Mahmutović na mjestu v. d. direktorice onemogućava rad v. d. Upravnog odbora JU "Djeca Sarajeva", a kako saznajemo, time se poništava i odluka o imenovanju Vasve Jajetović na mjesto direktorice Javne ustanove "Djeca Sarajeva".

Napominjemo, prošle sedmice Vlada Kantona Sarajevo dala je saglasnost v. d. Upravnom odboru JU "Djeca Sarajeva" da Vasvu Jajetović, pedagoga i psihologa, imenuje za direktoricu ove ustanove na mandatni period od četiri godine.

Vasva Jajetović je jučer trebala potpisati ugovor, međutim zbog odluke Općinskog suda u Sarajevu o privremenoj zabrani na Odluku Vlade KS, to nije učinila.

Premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić za naš portal nije želio komentarisati sudsku odluku, ali je prokomentarisao brzinu odluke suda, koja je donesena u roku od 24 sata.

"Da je srećom više takvih hitnih postupaka u drugim slučajevima. Zar je moguće da se za 24 sata donese odluka, za koju nekad treba i 30 dana", zapitao se Mehmedić.

Nova rasprava je zakazana za 24. juni, a Mehmedić se nada da će njegov odgovor Općinskom sudu biti pravno dovoljan za potvrđivanje odluke Vlade KS o imenovanju nove direktorice JU "Djeca Sarajeva".

Imenovanje nove direktorice Vasve Jajetović stavljeno je van snage, a u slučaju odbijanje žalbe Arzije Mahmutović, neće se provoditi novi postupak izbora, već će Jajetović postati direktorica JU.