Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je ovo bolji zakon od onoga ako nisi platio kaznu ne možeš registrovat auto
Bezvezni fahrin uhljeb sa kompenzacijske liste predlaze zakon da se jos vise admistracije zaposli, to sudovi nek rjesavaju sta ima drzava s tim. Valja dokazivati ima li para sa plati, opet formulari uhljebi
@jaranemojdobri ...... nema to veze sa zapošljavanjem. Dalje, to sudovi i rješe ali ipak je "ponosni očevi" ne plaćaju.Kad ne platiš alimentaciju trpe djeca a kad ne platiš kaznu trpe uhljebi. Kontare?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kad ce zakon da ne moze otac preuzeti bebu iz bolnice dok se ne utvrdi dnk...pa to bi rat izbio koliko se udate uhljebke yebu po kancelarijama...
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🍻🍻🍻🍻🍻👍
Dajte nam posla pa cemo placati sve redovno... A ne ove lezihljebovice sto zaposljavate, pa mi nemam mjesta, nego konobarisemo, radimo kyo nocni cuvari, u autopraonicama itd. I to malo jada sto dobijemo, poslodavac minimalno uplati sto nama sto drzavi... E to provjerite. Ti se gosp Arnaut probudio i smislio novi zakon. Budio bih se i ja svaki jutro sa novim prijedlogom, da mi svakog prvog dodje sms poruka iz banke: Imate priliv sredstava 5000KM, vase stanje sada je 100000KM. Smradovi jedni.
Bavo za ovaj prijedlog,na hiljade ovako ugrozene djece je svuda oko nas, nazalost svjetini je vise je interesantno Gay-Smece
Alimentacija kao koncept u današnjem društvu, posebno prisiljavanje bivših partnera na nekakve isplate ili prijetnja zakonom ili zatvorom, je obično koncept ispravljanja krive drine gdje država u pravilu na neki način drži vodu ženi u njenom ličnom konfliktu sa bivšim, a sve pod izgovorom prava djece, kvazi nataliteta, nečeg trećeg.
@klixonja21 a ko želi da održi mudro slovo nek se zapita šta je poenta oduzimanja pasoša, kome ivu lakvim okolnostima će isti biti u situaciji da mu neko pduzme pasoš. Ili još bolje, neka se zapita zašto onda ne progone, oduzimaju pasoše i tjeraju na plaćanje sve one što djecu ostave u dom. I što zatvorom ne prijete i progone one što djecu ostave pred domom bez ikakvih papira, u vremenu porodične medicine ta djeca nemaju nikakvu predstavu o svom genetskom stablu!
Odlican prijedlog, ali nedovoljan! Poznajem slucaj gdje su roditelji razvedeni, sud odredio da otac placa alimentaciju (ovaj se cak i zalio sto mora placati, a ne radi pa ga sudija pitao sta bi to dijete jelo, pilo da su ostali zajedno, dijete je napravio i treba da snosi odgovornost za njeg), ali on zivi na grbaci svoje matere i nista ne uplacuje. Imovine na sebi nema, za svoje potrebe sve ima, ali dijete mu je jednostavno zadnja rupa na svirali.
ja ojebina svakakvih i gluposti koje ljudi valjaju .. a fol neka ljudska prava i slobode promoviraju a to bi zeljelo da ogranicava nekome slobodu kretanja... alimentacije su stvar sudske odluke i izvrsenje ide preko place a ako nema primanja onda nema sta ni dati, ako je zaposlen vani onda se presuda izvrsava u toj zemlji .. danas bi neke krave samo donatora sperme i da placa alimentaciju a da one vode moderan zivot .. s guza na guz ..
kamo sreće da je predložio i ukidanje naknada svim idiotima koji miniraju rad parlamenta BiH.
A šta ako roditelj koji nema posao i ne može da plaća još mu treba oduzeti pasoš da ne može ni kao sezonac otići raditi, a kamo ne daj Bože šta ako hoće za npr. Njemačku da ide da radi i šalje djeci pare .Zači osudi ga bude fukara i on i djeca mu a možda bi mogao da se snadje i djecu odvede i usreći. Ma glup prijedlog k'o i predlagač doživotni uhljeb.
@Anakin a sta ako ovaj uzme pasos, ode da radi, ali djetetu i dalje ne salje? Ima ih i takvih koji dusu prokockaju gdje god da su i kolika god primanja imaju, a o djetetu mu se drugi brinu. Svakako nesto treba uciniti po tom pitanju jer dijete ne treba da ispasta.
Poznajem tipa koji svoje dijete nije odveo posteno na more a svoju ljubavnicu i njenu djecu i kompletnu porodicu vodio po dva puta sedmicno na vecere,na more i imao je vremena za njih.Da nas kad mu sin ima 20 godina odjednom ga kao voli.Dzaba milion maraka kad si sve kao otac propustio.Onda kad ga je najvise trebao nije imao vremena,a mati ga je odgojila da je zlatan covjek,Da je kojim slucajem zakon kao na zapadu placao bi mjesecno alimentaciju 1.000 maraka.
@bosnavazda Bilo kakva kazna je preblaga.
Odlican prijedlog zakona! Nadati se da ce biti usvojen.
@RepublikaSHB ovdje nije rijec o djeci bez roditelja ili sa samo jednim roditeljem, ovdje je rijec o djeci razvedenih roditelja gdje briga o djetetu i njegova egzistencija spadne na ledja jednog roditelja iako su oba zdrava i ziva.
kad te zena prevari, razvedes se, ona dobije dijete jer je privilegovana majka pa ti sudija naredi da placas alimentaciju koja je haman ko tvoja plata. izdrzavas i dijete i bivsu zenu i njenog ljubavnika, gledas na fb kako jedu macho, a ti lizes rumenka
@inzinjerpripravnik nije istina da je u bosni alimentacija kao necija plata. Odredjuje se prema primanjima, a bar za one slucajeve koje znam iznosi 100 do 150 KM sto je smijesno mala cifra za jedno dijete.
Dobar prijedlog, bolje bi bilo da im uzmu imovinu u iznosu neisplacene alimentacije.
@Kokica11 Pod uslovom da imaju ikakvu imovinu na sebi.
@Ipkis a vecina je nema, bar ne na svom imenu.
uvedi u zakon ako ne placa uzmi mu imovinu,nekretniner pa iz toga namiri dugovanja!
Ma ti što ne plaćaju i ne idu nigdje. Treba nešto efikasnije za govnare
Uštrojiti one koji ne plaćaju alimentaciju! Pa ja...!
Pametno nema nista djaba placaj ono sto si