Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
svaka čast... a ovdje u Sarajevu...da nam Slovenci nisu izgradili TERME ne bi se imalo gdje okupati... a da ne govorim da niko posle rata nista i ne izgradi...gdje konkurencija Termama? niko ni Zlaja, ni Bakir niti ijedan Sarajlija ista izgradi...samo izgradise Sandzaklije i Hrvati iz Kiseljaka... al nek su Baki i Hare pare preusmjerili u Tursku neka dole grade Turcima od Srebrenickih para...
Cinjenica je da je ovaj Pavlovic so hoce lafo da gradi ovaj bazen idi.ot koji je sanjao da ce napravit tzv. grad Slobomir i najvecu zgradu na svijetu u tom \"gradu Slobomiru\" i most koji spaja RS i Srbiju... bla blaa suplja ali opet mi se sve smijemo RS-u ali Banja Luka se gradi, Doboj je isto tako prelijep, Bijeljina utrostrucena, smijali smo se svi tzv. \"Srpskom Sarajevu\" a sad to isto je vece od Dobrinje, sve nove zgrade i tako napravljene da ima sirine i da lijepo izgleda a ne kao sto je slucaj na Stupu gdje i sami mozete vidjet na sta lice novoizgradjene zgrade... kre.tenizam cisti... a mi i dalje ismijavamo nekog...
NT, koji si ti majmun, pardon majmuncina!!!!
zivio seks. vodite ljubav a ne rat. otrijeznite se malo.niste nisvjesni svoje nesvijesti.
@Jale , \"Svaki Bosnjak koji ovdje ostavi svoju marku apsolutno je ret.ardiran i zasluzuje sve sto ga je snaslo u proslosti i sve sto ce ga snaci u buducnosti\" UPRAVO TAKO! I svi bi trebali procitati clanak iz indexa, koji je vise tzv rs ne naziva tzv, a nasi novinarcici umjesto da su se potrudili istraziti o kome i cemu se radi, oni se dive SRNI i kopiraju vijesti, bez ikakvog novinarskog istrazivanja kako bi javnost znala istinu. Ovo sto se ovi grade je ista stavr ko i \"Andric grad\", mora se krojiti nova istorija, jer im ona istinska nije bas slavna i neodgovara im, a najveca opasnost je sto tzv pro-bosanski mediji ovakve vijesti proprate kao da se radi o najobicnijem biznisu, a u stvari pozadina ovoga je nesto puno vece. Mi smo kricvi sto nam se na teritoriji pola BiH brise sve bosansko, a smislja i gradi nekakva iskrivljena istorija i objekti ciji je cilj baciti u zaborav onu drugu istoriju koja tamo njima ne odgovara.
koji ste vi napaljeni majmuni. od svake teme srbi svoje muslimani svoje. halo ba ima i drugih tema.
Mislim da ne gledas realno na stvari jer si iz Sarajeva, ali ok, tvoja stvar. Za mene ni Bascarsija ni Sarajevo nisu nista specijalno, a Tuzla to pogotovo nije, jedan je od najdosadnijih gradova u drzavi. Prije mi se svidjao Mostar ali sad su i njega syebali. Uglavnom, moji komentari su takvi kakvi su. Ako je nesto lose onda je to lose, necemo se nabacivati laznim lokalpatrotizmom da bi to zamaskirali.
Sudeci po tvojim ranijim komentarima o Sarajevu i Sarajlijama ne bih bas rekla da si objektivan u svojim stalajistima:) Bascarsija, usporedbi sa ostatkom grada (a i sa Tuzlom, bez ikakvih uvreda) jeste cista i jako lijepo uredjena. To je cinjenica.
@Emina - ne pada mi na pamet da pricam kako je Bascarsija super uredjena i cista samo da bih na netu nekome tjerao inat. Cinjenica je da je pretrpana i da su higijenski standardi niski, a Ferhadiju poplocavaju svakog ljeta i opet ne valja. Jos bih dodao i to da je leglo lopova i dzeparosa, to sam zaboravio, a osoblje u objektima je vrlo cesto neljubazno. Hocete biti turisticki grad a padate na najosnovnijim stvarima. I koja je poenta slika sa ljetnim bastama? Pa toga bar ima u svakom gradu.
Koja ironija, kad ti pijani, nadrogirani, smrdIjivi četaIj počne pričati o estetici i dobrom ukusu. xD
@Srbin: jesi li ikad bio na Bascarsiji? Krovovi su svi poptuno renovirani nakon rata i nikad bolje nisu izgledali. A etno selo Stanisic jeste kic i sund, pravi Diznilend. Mnogo ljepse i autenticnije je etno selo Herceg u Medjugorju ili etno Begovo selo kod Sarajeva. Jale, komentar ti je nigdje veze. Bascarsija je zapravo najuredjeniji dio grada, puno para se ulozilo u poplacavanje ulica i sredjivanje fasada. I za razliku od ostalih dijelova grada, Bascarsiju ciste svaki dan... Mada jasno je meni zasto se vama ne svidja Bascarsija i to veze nema sa arhitekturom, cistocom ili estetikom:)
Pravoslavno etno selo Stanisic jeste kic i budalastina, plus zaboravili su jedno slovo - doticno se treba zvati chetno selo Stanisic. Dobra strana je sto se tu moze dobro popit\' i pojest\'. Sto uopste ne cudi, jer se kod Srba realno uvijek dobro krkalo. Sto se tice Bascarsije, ista uopste nije buvlja pijaca (znas li Srbo uopste sta je buvljak?) ali realno jeste naporno, neuredjeno, prljavo i pretrpano ruglo koje vapi za dobrim ciscenjem. I tu se moze dobro pojest\', al\' se ne moze popit\' jer je alkohol na zalost protjeran odatle.
samo estetskih razloga... ko je jos buvlju pijacu smatra za estetski prihvatljivo mjesto? da ste bar ono uredili, da lici na nesto...krovovi propali, supice se gotov srusile...ustvari kome ja pricam...neko kome je etno selo stanisic kic, a bas carsija tj buvlja pijaca, kulturna bastina i estetsko remek djelo...nema tu pomoci...pozz
Tebi se Bascarsija ne svidja iz politicko/vjerskih a ne arhitektonsko/estetskih razloga. Radije cu cijeniti misljenje turista iz Njemacke, Italije ili Francuske nego misljenje nekog Srbina iz Kalinovika ili Laktasa. A oni su, kad ih pitam, svi redom odusevljeni Bascarsijom: http://farm9.staticflickr.com/8287/7650953282_c9c84f82f2_b.jpg http://farm9.staticflickr.com/8284/7650953510_a0a0734ae0_b.jpg http://farm9.staticflickr.com/8001/7650953758_af5aec2f0d_b.jpg http://farm9.staticflickr.com/8424/7650953972_6fc3da8e7c_b.jpg
@Emina zato je \"bascarsija\" reprezentativni uzorak... buvlja pijaca, kulturna bastina jednog naroda...SVAKA CAST!!!
Ovo ce izgleda biti veci kiceraj i neukus od etno sela Stanisic. Sreca njihova pa se narod na to pali.