Gradnja se odvija po planu
3

FOTO / Aqua City u Bijeljini će imati tobogane, vodopade, talase...

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Izgradnja zatvorenog dijela Aqua Cityja u Slobomiru kod Bijeljine, čija će vrijednost iznositi 24,5 miliona KM, odvija se predviđenom dinamikom, izjavila je Srni marketing menadžer kompanije Jelena Pajić.

"Zatvoreni dio objekta obuhvatit će 5.750 metara kvadratnih bazena sa četvorostaznim spustom, duplim spiralnim i ravnim toboganima, bazen za plivanje i relaksaciju sa hidromasažnim zonama, uzvodnim tokovima i vodopadima, sa dijelom koji izlazi van objekta, kao i dječije bazene", rekla je Pajićeva.

Ona je precizirala da će se u zatvorenom dijelu bazena nalaziti petospratna kula, sa raznovrsnim ugostiteljskim sadržajem, fitnes centrom, wellnes centrom i sličnim sadržajima, kao i terasama na poslednjoj etaži, biletarnicama, svlačionicama, garderobama, sanitarnim i tehničkim prostorijama i ugostiteljskim i uslužnim sadržajem.
Na izgradnji zatvorenog dijela aqua parka dnevno je u prosjeku zaposleno 95 radnika, a po završetku izgradnje planirano je zapošljavanje 65 radnika.

Izgradnja turističkog i sportsko-rekreativnog kompleksa u Slobomiru počela je sredinom prošle godine, a vrijednost ukupnog projekta iznosit će 36 miliona KM.

Aqua City će imati otvoreni i zatvoreni dio koji će se prostirati na površini od 5,3 hektara.

"Otvoreni dio aqua parka gradit će se na 2,3 hektara, od čega će vodene površine zauzimati 6.500 metara kvadratnih, a činit će ih bazen sa talasima, relax bazen, dječiji bazen, mirne i divlje rijeke, te bazen sa toboganima", rekla je Pajićeva.

Ona je dodala da je planirana izgradnja i zatvorenog olimpijskog bazena, kapaciteta 500 sjedišta, koji će zadovoljavati kriterijume za organizaciju međunarodnih sportskih takmičenja.

Vodeni park, koji će po završetku gradnje zaposliti 250 radnika, moći će da primi oko 9.500 posjetilaca.