Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo obici i sve druge skole, roditelje novcano kazniti i to povelikim iznosom, a djeca u popravne domove i na drustveno korisni rad. Neki su to i "gluplji" od Bosanaca odlicno rijesili
Ja sam se sa 14 godina jos uvijek igrala lutkica, zmire, ganje, sa muskim cize blize, onih slicica... A sad mi je 22 godine. Danasnja djeca uveliko sa 14 imaju telefone, laptope, tablete, pare u dzepu, listice iz kladionice, redovno se kafe ispijaju, ide se na shishe, navecer kasni izlasci. Znaci, nije do djece do roditelja je. Pustili ste djecu da rade sta hoce i ovo je rezultat. Podrzavam uveliko peticiju, i trazim da se imena i prezimena te djece i roditelja fino objave javnosti.
@ser_oliver slažem se, ali..... naravno da podržžavam peticiju, vjerujem roditeljima ali se ne nadam da će naš sud, MUP i drugi ustanoviti bilo šta. Jer, i oni jadni rade kako im NAREDE SA VRHA. Dakle potpisujem da će i MUP i Sud i Pravosuđe dobili nalog kako i šta objaviti. O TV Hayat suvišna je svaka, porodična TV a genetski netalentovani. Voditeljke ne znaju sva slova ali zato glume velike voditeljke u p.m. To sranje od TV i TV Alfa i sve naše kanale i ne gledam sve je to smeće.
Nema ovdje samo jednog krivca. Nisu samo roditelji zakazali. Nije samo škola. Nije ni Mahirovo društvo iz škole. A sigurno je da nije ni Mahir kriv što je izabrao Vječnost umjesto stida. Svi su krivi i za robije i to doživotne. I roditelji i škola i prijatelji. Mali Mahir je sada na ljepšem mjestu gdje ga VIŠE VOLE nego mi, šupci. Da, svi smo krivi i sve nas treba natjerati da skočimo sa 8 sprata, da barem u letu razumimo Mahirov bol....
Najbolje je udariti škole po džepu, pa kad budu plaćale masne kazne možda počnu raditi svoj posao! Ne, ne trebaju nastavnici i pedagozi odgajati djecu, ali im je dužnost prijaviti nasilje, kad se prijavi nasilje dalje bi trebale nadležne službe nastupati, kao prvo zaštititi žrtvu, a ne dase još zlostavljano dijete mora izlagati još većem stresu, a nasilnike udaljiti s nastave i smjestiti ih u odgovarajuće ustanove, mogu tamo imati nastavu.
Škole su prestale da budu obrazovno-odgojne ustanove.
Slažem se da sve treba kazniti, sve do jednoga, ali kako roditelji nikad ništa primijetili nisu? Kako kažu 'riba smrdi od glave'...
Najbolesnije od svega je što se na svim člancima dozvoljava svim budalama da komentiraju anonimno. Mediji seru o zlostavljanju, a omogućavaju anonimno i javno zlostavljanje.
Podrzavam peticiju treba odgovorne kazniti i ako se dokaze da je skola znala za sve a nije pomogla djetetu treba im svima dati otkaz i da se nikada ne zaposle nigdje gdje mogu raditi sa djecom ako se sada tome ne stane u kraj nikada nece.
Grupa građana je uputila apel na adresu sa koje se i plasiraju sve pošasti koje se dešavaju u društvu. Te pošasti jednim imenom zovu se terorizam. Terorizam je postao institucionalan i zbog toga neće biti reakcije niti će se bilo šta desiti da se građani zaštite. Jedino rješenje je borba protiv politike koja podržava terorizam demokratskim metodama koje su građanima na raspolaganju.
Roditelj treba da primjeti prvi da li ima dijete probleme i da učini nešto povodom toga. Učiš ga cijelo djetinjstvo kako postupati i ponašati se i da si uvijek tu za njega. Treba da bude prva osoba kojoj se može obratiti! Sada su po običaju svi drugi krivi.
Kaze skola: "nije prijavljeno nikakvo zlostavljanje". Majmuni retardirani da je prijavljeno ne bi ni doslo do ovoga sto je i bilo. Nego jadno dijete sve kupilo svaki dan iznova i normalno da je sutilo jer je to iz njegove perspektive bilo sramota da sazna neko za to
i na kraju momcic kad vise nije vidio izlaz ucinio sta je ucinio a bolje da je uzeo pistolj pa stoku pobio redom kad je vec dotle doslo makar bi on bio ziv. Neka ti dragi Allah oprosti i smiluje ti se. :'(
Pa bolje da je pobio te male lesinare nego sto je sam sebi zivot oduzeo barem bi imao nade da se izvuce ovako je vec gotovo. Pa bi mogao pjevati: "Iz KPZ vratit cu se ja ali balavci nece nikad sa bara sa bara se niko ne vraca." ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
jel vam ovo clanak il ima jos