Komentari (257)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo je samo jeftini folklor, poput nosanja narodnih nosnji i igranja kola
Titovi komunisti su od 1945 pa do Tiove smrti 1980(za 35 god) uspjeil samo u BIH napraviti firme GIGANTE: ENERGOINVEST, UNIS, UNIOINVEST, HIDROGRADNJU, ŠIPAD, HEPOK, UPI, INCEL, ŽELJEZARU ZENICU, ENERGOPETROL, VRANICU, SOKO, RAFINERIJE Bosansk Brod i Modriču, ALUMINISKI KOMB MOSTAR..... a IZGRADILI SU: TE KAKANJ-Ugljevik-GACKO-Tuzla, HE VIŠEGRAD-Bajina Bašta-Perućac- ZVORNIK-Jablanica-SALAKOVAC-Mostar-GRABOVICA-Trebišnjica-BOČAC... A ŠTA SU SDA, HDZ i SNSD(SDS) NAPRAVILI ??
1989 inflacija u Jugoslaviji je 1000 % ! Poptuni kolaps privrede "spašavaju" mjere Ante Markovića - "skidanje nula" s novčanica (novčanica od 100 milijardi dinara) i postavljaju omjer prema DM 1:7 ali privreda Jugoslavije je već propala. Venezucela također socijalistička država ima trenutnu inflaciju od 300.000 % ! I oni pokušavaju nemoguće, "skidajući nule". Put od inflacije do rata je samo na jedan korak.
@Opera To je bilo poslije TITA !! Tada su već na SCENI bili NACIONALISTI !!! U Titovo vrijeme se moglo sa CRVENIM PASOŠEM putovati u skoro sve DRŽAVE BEZ VIZE !! Tada građani nisu u velikom broju NAPUŠTALI državu, kao što je danas NAPUŠTAJU !!!
Komunizam je bio jedna vrsta fasizma koja je bila podnosljiva jer se samo dobro naucilo mudro sutati i gledati svoga posla.Nije dopusteno upadno bogacenje i stvaranje velike razlike izmedju klasa.Ko je htjeo imati a izbjegavao partiju odlazio je vani i ostvario svoj cilj.Male klasne razlike sacuvale su mir na prostorima obezbjedjen jakim milicijskim i obavjestajnim snagama.Diferencijacijom izmedju klasa i bolesnom demokratijom doslo je do cega je doslo
Ostatak starih udbasa koji su mashalla prezivjeli tolike godine u izobilju svega od nacionalizacije imovine starih jevreja i velikih zemljoposjednika do visokih mirovina stecenih po partijskoj liniji. Lagumdzija bi da je sproveo u djelo sve ono cemu je tezio bio najslicniji tom sistemu,vratio miliciju i onemogucio svaki vid isticanja neistomisljenika. Staljinizam i Lenjinizam se iskorjenio totalitarnim kapitalizmom i deklarativnom demokratijom u kratkotrajnoj tranziciji
ZA DOM, SPREMNI!!!!!!
Kad će više ova matora laprdala pokrepati da ih se kutarišemo...
TITO je bio VIZIONAR i pokazao PUT, a to se i pokazalo, da samo sa GRAĐANSKIM strankama se može u BUDUĆNOST ! Stranački NACIONALNI koncept je TRAGIČAN za BiH ! 1990 god su svezali zastave DEMOKRATSKE stranke SDA, HDZ i SDS ! 1992 -1993 god su iste stranke SDA, SDS i HDZ razvezali zastave i uveli nas u RAT 1995 DEMOKRATSKO-PATRIOTSKE stranke SDA, SDS(SNSD ovdje je bila rotacija, ali suština ista) i HDZ su opet svezali zastave i tako nas vode oko 25 godina i doveli su nas do NIGDJE !
Europska društva su odbacila komunizam i fašizam kao totalitarne i zločinačke režime. Čak se ide toliko daleko da niti jedna europska država više ne slavi 9. maj 1945 kao "Dan pobjede nad fašizmom" već kao "Dan Europe" (9.maj 1950 a ne 9.maj 1945). Treba osuditi te režime, pokloniti se žrtvama i krenuti dalje. Samo Rusija zbog ogromnih žrtava u WWII svečano proslavljaju 9.maj 1945.
@sampta Da, moja greška. Hvala.
Antifašizam Da komunjare Ne.hvala prijatno
Otkud Dusan Sehovac slovenac (slika 5, drugi sa lijeva na desno)?
Ovim nitko nije rekao da je komunizam osuđen kao režim od strane Europske unije u koju želimo ući.
SMRT FAŠISTIMA , ŽIVILI GRAĐANI SVIJETA.
Kako je ovima ispran mozak.
Koliko moras biti glup da ne vidis da nacionalne stranke sve rasprodaju,RS je katastrofa gdje samo vladajuci imaju velike povlastice,sta bi bio Igor Dodik da nije lopovluka,u Hercegovini pokradose i sve unistise,Aluminij i da ne govorim dalje,SDA sve je prijeratne gigante unistila,kod nas prije rata od deset fabrika nijedna nije pokrenuta vec raskomadano i prodano,svi skolovani i pametni ljudi su BiH napustili,hajde sad otvori fabriku,nemas sanse naci prave ljude jer je sve vani
kaze mi gazda da glumim kad sam rekao da cu vani i da cu se vratiti jednoga dana i moliti za posao,neka sad nadje smrad radnike da mu rade za par stotina maraka i da im psuje citav dan,pomogao sam mnogima da se presele na zapad i dalje cu to ciniti
Ima li itko da nije u penziji na ovom skupu?