|

Anesu Sadikoviću ukinut pritvor uz kauciju od 290.000 KM

Anesu Sadikoviću ukinut pritvor uz kauciju od 290.000 KM
155
F
FENA
28.12.2012. u 13:15
37
komentara
155

dijeljenja
Anesu Sadikoviću ukinut pritvor uz kauciju od 290.000 KM SIPA ispred Sadikovićevog stana u Sarajevu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sud Bosne i Hercegovine u Sarajevu, odlučujući po prijedlogu branioca osumnjičenog Anesa Sadikovića, prihvatio je ponuđenu kauciju u ukupnoj vrijednosti 290.957,00 KM te je 27. decembra donio rješenje kojim se osumnjičenom ukida pritvor i određuju mjere zabrane, saopćeno je danas iz tog suda.
Sadikoviću je zabranjeno da napušta mjesto boravišta i da putuje, kao i da se sastaje s određenim osobama. Obavezan je javljati se jednom dnevno državnom organu.

Istim rješenjem je određeno da se osumnjičeni Anes Sadiković pusti na slobodu nakon dostavljanja Sudu rješenja kojim se dozvoljava uknjižba založnog prava na nekretnini u korist budžeta Bosne i Hercegovine.

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba, a kontrola opravdanosti će se vršiti svakih dva mjeseca.

U slučaju da osumnjičeni prekrši neku od izrečenih mjera zabrane, može mu se odrediti pritvor.

Anes Sadiković osumnjičen je za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima poreske utaje, pranja novca i carinske prevare, a uhapšen je u akciji Boss.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...